OD OČAJA DO SJAJA

Hoselu 2022. kao navijač bodrio Real u finalu Lige prvaka, dvije godine kasnije ga je odveo u finale

Iako je bio u sjenci drugih zvijezda u ekipi otkako je stigao, kroz ulaske sa klupe postao je Anćelotijev "džoker s klupe"

Hoselu. Real Madrid

Rijad Kapetanović

9.5.2024

Real Madrid je prethodne noći na svom Santiago Bernabeu napravio epski preokret i tako sa ukupnih 4:3 eliminisao Bajern iz Minhena u polufinalu ovogodišnje Lige prvaka.

Junak na posudbi

Junak večeri u Madridu je napadač Reala Hoselu (Joselu Mato), koji je u timu "Kraljeva" na posudbi iz špnaskog drugoligaša Espanjola.

Naime, Hoselu je kroz karijeru promijenio veliki broj klubova, ali sigurno nije mogao ni sanjati da će nakon mnogo uspona i padova tokom karijere, upravo on postići dva gola za Real i tako ga poslati u finale takmičenja na Vembliju.

Promijenio veliki broj klubova

Španac je u karijeri nosio dres Hofenhajma, Selte, Hanovera, Njukasla, Stouk sitija, Alavesa, Espanjola i Real Madrida.

Kada je u pitanju Real, Hoselu je nosio dres B tima Madriđana od 2009. do 2012. godine, a 2012 godine je odigrao samo jedan meč za prvi tim "Kraljeva".

Iz druge lige do zvijezde "Kraljeva"

Nakon ispadanja Espanjola u drugi rang španskog fudbala, ovaj napadač dolazi na posudbu u Madrid, te to biva jedan od najboljih poteza u njegovoj karijeri. Iako je bio u sjenci drugih zvijezda u ekipi, kroz ulaske sa klupe postao je Anćelotijev (Carlo Anchelotti) "džoker s klupe".

Poznati fudbalski insajder Fabricio Romano (Fabrizio) podijelio je zanimljivu činjenicu za ovog Španca.

Naime, Hoselu je 2022. godine bodrio Real u finalu Lige prvaka u Parizu kao navijač, a dvije godine kasnije je ovaj tim sa svoja dva gola odveo u finale na čuvenom Vembliju.

Hoselu je ove sezone kao pozajmljen igrač Espanjola odigrao 42 utakmice za Real, a postigao je devet golova u prvenstvu i pet golova u Ligi prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.