NJEMAČKI DEFANZIVAC

Nekadašnji saigrač Džeke i zvijezda Reala: Mokrio sam u krevet do 15. godine

Njemački reprezentativac je u karijeri nastupao za Štutgart, Romu, Čelzi i Real, u kojem je od 2022. godine

Antonio Ridiger. PlatformaX

R. K.

30.4.2024

Stoper Real Madrida Antonio Ridiger (Rüdiger, 31), dao je jedan intervju pred veliki meč polufinala sa njemačkim Bajernom.

Ridiger je rekao kako Džuda Belingema (Jud Belingham) smatra jednim od najboljih igrača na svijetu, dok Serhija Ramosa (Sergio) smatra najboljim defanzivcem.

Ne boji se protivnika

Antonio je u intervjuu rekao da se ne boji njemačkog kluba, a onda pričao o sebi.

- Mokrio sam u krevet do 15. godine - rekao je njemački reprezentativac, a intervju je objavljen na You Tube kanalu "Carre". Nakon ove izjave, Nijemac je dobio pitanje, kako je riješio taj problem.

- Nemam se čega sramiti, to je život, šta da radim. Prestao sam piti vodu nakon 20 sati - kazao je Ridiger.

Otkrio je da mu je Pepe, legendarni portugalski stoper, najdraži igrač, dok Zinedina Zidanea (Zinedine Zidane) smatra najboljim francuskim fudbalerom u historiji.

O dolasku Mbapea

Nijemac koji je, dok je bio igrač Rome bio saigrač Edina Džeke, bio je iskren i o potencijalnom dolasku Kilijana Mbape-a.

- Ko kaže da dolazi? Još nije službeno. No, najbolji igrači u historiji igrali su za Real. Bili bi dobar par - zaključio je Ridiger.

Njemački reprezentativac je u karijeri nastupao za Štutgart, Romu, Čelzi i Real, u kojem je od 2022. godine. Osvojio je devet klupskih trofeja, ima 68 nastupa i tri gola za reprezentaciju Njemačke.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.