SIGURNOSNI RIZIK

Poznat razlog zabrane odlaska "Manijaka" na gostovanje: Policija tvrdi da su "Lešinari" spremali napad na njih

Policija donijela odluku radi sprečavanja potencijalnih sukoba između navijača

Manijaci: Ne mogu na gostovanje. N. Šaljić

N. Č.

12.11.2023

Navijačima sarajevskog Fudbalskog kluba "Željezničar" nije dozvoljeno prisustvovanje današnjoj utakmici sa klubom "Borac" u Banjoj Luci, kako bi se spriječila moguće ugrožavanje bezbjednosti gostujućih navijača. Odluka je donesena nakon što su policijske provjere ukazale na potencijalne prijetnje na trasi kretanja i tokom boravka gostujućih navijača na području Banja Luke.

- Izvršenim provjerama, došlo se do saznanja da navijači FK Borac spremaju napad na gostujuće navijače na trasi kretanja, odnosno tokom njihovog boravka na području Banjaluke - saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave

O ovome je obaviješteno i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Navedena odluka donesena je kako bi se izbjegli potencijalni incidenti, uzimajući u obzir prethodne događaje u kojima su policijski službenici zabilježili prisustvo opasnih i nedozvoljenih predmeta kod obje grupe navijača prije početka utakmica.

Policijska uprava Banja Luka poduzima mjere i radnje kako bi osigurala sigurno održavanje fudbalske utakmice u Premijer ligi BiH, kao i očuvala zadovoljavajuće stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.