DIJAMANT IZAZVAO POMETNJU

Ludnica zbog Džeke, čekaju ga sa bosanskim specijalitetima i poručuju: On je za nas veliki heroj

Poslije utakmice ga želimo ugostiti, bit ćemo jako sretni ako dođe, bez da nas iznevjeri, rekao je Sančakli

Džeko: Fener ima nestvaran niz. Twitter

E. Ć.

27.10.2023

Fudbaleri Fenerbahčea za vikend gostuju u Pendiku, a tamo vlada prava "džekomanija".

U nedjelju u Pendiku u centru pažnje bit će Edin Džeko jer je to prema nekim procjenama druga najveća općina u Istanbulu po broju stanovnika porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Bosanska kultura

Stanovnici Pendika, posebno Bošnjaci, spremni su pokazati zvijezdi Fenerbahčea bosanku kulturu koju održavaju u Turskoj. Ponudit će ga i bosanskim specijalitetima, prenosi list Hurriyet.

Trgovac Fatih Sančakli pozvao je Džeku na suho meso. On je napadača Fenerbahčea nazvao herojem. Kazao je da je Edinov dolazak veliko uzbuđenje za stanovnike Pendika.

- Edin Džeko je za nas veliki heroj. Njegovo poštovanje, ljubav i odanost našem narodu čine nas jako sretnima. Poslije utakmice ga želimo ugostiti, bit ćemo jako sretni ako dođe, bez da nas iznevjeri - rekao je Sančakli.

Nestrpljivo ga iščekuju

Erdoan Erden, predsjednik udruženja Bosna - Sandžak, kazao je Hurriyetu da su njegovi sugrađani uzbuđeni zbog dolaska zvijezde žuto-plavih.

- Kada jednom vidi naše bosansko pecivo, naše folklorne ekipe, naše restorane i mjesta, uvijek će se iznova vraćati u Pendik. Zato mu želimo uspjeh u nedjelju - rekao je.

Jedan od Bošnjaka Pendika Mahir Basajgın sretan je zbog dolaska Džeke.

- Zbog dolaska Džeke nestrpljivo čekamo meč, pogotovo Bosanci. Želimo pobjedu Pendikspora, ali Džeko će dati veliki smisao utakmici - poručio je on.

Utakmica Pendikspor - Fenerbahče igra se u nedjelju od 17 sati, a Džeko i društvo će tražiti produžetak nestvarnog niza od 18 pobjeda zaredom u svim takmičenjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.