PRVAK BIH

Danko Šulenta, izvršni dopredsjednik Zrinjskog za "Dnevni avaz": Ne ide ništa preko noći, najvažnije je strpljenje

Naša obveza je da pokušamo opet osvojiti oba trofeja, koliko god to bilo zahtjevno, kaže alfa i omega mostarskog kluba

Danko Šulenta. Fena

A. M.

11.10.2023

Danko Šulenta već dvanaestu sezonu je alfa i omega Zrinjskog. Izvršni dopredsjednik mostarskog kluba danonoćno je posvećen radu u klubu, a za čitaoce „Dnevnog avaza“ otkriva kako je tekao put do velikog uspjeha „Plemića“.

- Tajna ne postoji, jer nema savršenog recepta za uspjeh u sportu. Kvalitetan rad, organizacija, žrtva, posvećenost, strast... Sve je to nužno da biste ostvarili uspjeh, ali ako nešto moram izdvojiti onda su to strpljenje i kontinuitet, jer ništa ne ide preko noći, kazao je Šulenta.

Zdrav kolektiv

Ne želi sebe stavljati u prvi plan, već za uspjeh mostarskog tima smatra da je presudan zdrav kolektiv.

- Prije svega želim naglasiti da nijedan pojedinac ništa ne može sam. Predsjednik Denis Lasić, dopredsjednik Amir Gros Kabiri (Gross), ostali članovi uprave, direktor Ivan Beus, administracija kluba... Zasluge idu svima, a najviše našim trenerima i igračima, kako aktualnim, tako i svima onima koji su nam pomogli da klub raste iz godine u godinu. Letvicu smo odavno postavili jako visoko, jer da nije tako sigurno ne bismo uspjeli doći do grupne faze i osvojiti osam naslova prvaka, a prošle sezone i duplu krunu - kaže Šulenta.

Još uvijek je dopredsjednik Zrinjskog pod utiscima nedavne utakmice grupne faze Konferencijske lige gdje su Mostarci nesretno poraženi od Aston Vile golom u 94. minuti.

- Svi smo bili ponosni. Slušati himnu Konferencijske lige na Vila Parku i vidjeti toliko naših navijača na stadionu je zaista bio predivan osjećaj - govori Šulenta.

Ostati na razini

On podvlači da i narednim sezona cilj Mostaraca je jasan, a to je dvostruka kruna u domaćem šampionatu.

- Naši ciljevi se sigurno neće mijenjati, ali apsolutno smo svjesni koliko će biti zahtjevno i izazovno ostati na ovoj razini. Jedan cilj smo već ostvarili izborivši grupnu fazu Konferencijske lige. Najveće zasluge za to idu treneru Krunoslavu Renduliću, njegovom stručnom štabu i naravno igračima, a od njih očekujemo puno i na domaćoj sceni gdje branimo titule u prvenstvu i Kupu. Naša obveza je da pokušamo opet osvojiti oba trofeja, koliko god to bilo zahtjevno - zaključio je Šulenta.

Poruka ostalim premijerligašima

Danko Šulenta ističe da je izuzetno teško i zahtjevno raditi u bosanskohercegovačkom nogometu, a imao je i posebnu poruku za čelne ljude ostalih premijerligaša.

- Ovo je moja dvanaesta sezona u klubu i vrlo dobro znam koliko je teško raditi u bh. nogometu. Upravo zbog toga mogu im samo odati priznanje što su se prihvatili nezahvalne uloge - kazao je Šulenta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.