VRIJEDE OKO 500.000 KM

Džekin Fener proveo operaciju, zaplijenjeno hiljade lažnih dresova

Turski velikan protiv osumnjičenih pokrenuo sudski postupak

Džeko: Reakcija čelnika kluba. Twitter

E. Ć.

4.8.2023

Mnogi nelicencirani, lažni dresovi Fenerbahčea zaplijenjeni su tokom operacija koje su obavljene nakon istraživanja koje je sproveo odjel interne revizije turskog kluba.

Kao rezultat dugotrajnog istraživanja i određenja pod koordinacijom relevantnih odjela našeg kluba i šefa ogranka za sigurnost Pokrajinske direkcije za sigurnost Istanbula, izvršena je operacija na 2 različite adrese u istanbulskom okrugu Fatih. 

- Tokom operacija zaplijenjeno je ukupno 5.096 nelicenciranih, lažnih novosezonskih dresova  Fenerbahčea, koji su proizvedeni od strane osumnjičenih i spremni za maloprodaju i veleprodaju.

Pripadnici policije zaplijenili su krivotvorene proizvode tržišne vrijednosti oko pola miliona KM, a proizvodi su zadržani pod zaštitom.

Jedan od advokata turskog kluba Vejsel Sezgin Gunajdın izjavio je da je u posljednjih nekoliko godina obavljen najveći obim poslovanja s krivotvorenim proizvodima, te da je protiv osumnjičenih pokrenut sudski postupak - saopćeno je iz Fenerbahčea našeg Edina Džeke.

Podsjetimo, kada je riječ o zelenom terenu, Džeku i društvo naredni meč očekuje u četvrtak kada dočekuju Maribor u 3. pretkolu Konferencijske lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.