ZAPOČETI RADOVI

Konjic dobija stabilnog premijerligaša: Krenulo postavljanje reflektora na Gradskom stadionu

Igman se trenutno sprema za drugu sezonu u najvišem rangu bh. fudbala

Započeto postavljanje reflektora. Igman Konjic

N. H.

15.6.2023

Konjički Igman se sprema za drugu sezonu u najvišem rangu bh. fudbala, a tim povodom započet je proces osiguravanja reflektorske rasvjete na stadionu u Konjicu.

Gradski stadion iz dana u dan izgleda sve bolje. Nakon što je tokom sezone završena rekonstrukcija tribina, te postavljanje novih stolica, oni su konačno zaigrali Premijer ligu na svom stadinou.

Igranje utakmica na domaćem terenu, ne samo u formalnom smislu, donijelo je i znatno veću posjetu pa su tako dueli odigrani u pravoj fudbalskoj atmosferi. Tome će sigurno doprinijeti i reflektori u narednim sezonama, čija izgradnja bi trebala uskoro početi.

Iz Igmana su informisali javnost da su jučer započeti pripremni radovi za postavljanje reflektora.

- Obavještavamo javnost da je dana 14. juna 2023. godine naš klub počeo s pripremnim radovima za postavljanje reflektorske rasvjete na Gradskom stadionu u Konjicu uz podršku Grada Konjica. 

Trenutno je u toku izvođenje inženjersko - geoloških i geomehaničkih istražnih radova potrebnih za izradu elaborata na nivou misije G-21 - saopćeno je iz Igmana.

Uporedo s radovima na stadionu, Igman sklapa i ekipu za narednu sezonu. Trener Husref Musemić ostaje u Konjicu i naredne sezone, a potpisani su ugovori s nekoliko bitnih igrača. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.