NAKON REMIJA

Dudić: Samo ovako smo i mogli primiti gol

Crveni karton jeste poremetio planove, ali nas je digao psihički i pokazao da sa igračem manje možemo parirati Željezničaru, kazao je

Feđa Dudić: Nemam šta zamjeriti momcima. SCREENSHOT

S. S.

26.8.2022

Nakon remija Željezničara i Sarajeva na Grbavici izjavu za medije je dao trener gostiju Feđa Dudić, kojem je ovo bio prvi derbi na klupi Sarajeva.

- Prije svega moram da čestitam svojim momcima na borbi, jer smo pogotovo u drugom poluvremenu taktički besprijekorno odigrali, do tih zadnjih pet minuta, kada smo primili prvi gol. Onda je bilo malo više prekida i desilo se da smo u 96. minuti primili gol. Mislim da smo samo tako i mogli primiti gol, jer smo se jako dobro pomjerali i nije se faktički ni vidjelo da imamo igrača manje - poručio je Dudić.

"Nemam šta zamjeriti momcima"

Pojasnio je da je bila namjera da se umrtvi igra u drugom poluvremenu.

- Htjeli smo oboriti tempo igre u drugom poluvremenu, jer nije lako igrati cijelo poluvrijeme sa igračem manje, ali nismo se branili. Znali smo da kada izlazimo u kontru kako da izađemo. Na takav način smo dali i drugi gol. Ono čime ne mogu biti zadovoljan je drugo poluvrijeme, jer smo dosta pogrešnih pasova dali, što nije specifično za našu ekipu - kazao je Dudić.

Kaže da su radili u prvom poluvremenu neke nekarakteristične stvari za njihovu ekipu. 

- To nas je uništilo u prvom poluvremenu. Crveni karton jeste poremetio planove, ali nas je digao psihički i pokazao da sa igračem manje možemo parirati Željezničaru. Penal u Zenici u 95. minuti, sada gol 96. minuta, valjda će se to nekada vratiti i naplatiti. Nemam šta zamjeriti momcima, pogotovo u drugom poluvremenu - rekao je Dudić.

"Žao mi je Buljubašića"

Osvrnuo se i na povrede u defanzivnoj liniji.

- Ne bih sad da dođem ovdje i kukam. Žao mi je malog Buljubašića koji je ušao i vjerovatno mu je pukla kost na nozi. Potresa me to kada sam vidio koliko momak plače, nije zaslužio to. Tražio je Dal izmjenu, tražio je Ikić, Mulahusejnović, sve izmjene su bile prinudne. Negdje nemamo odgovora, na tim bočnim pozicijama Musa i Tomašević nisu u prvom poluvremenu bili na nivou, a drugo su odigrali fenomenalno i jedan i drugi. Da nam je neko na poluvremenu sa igračem manje ponudio neriješeno sigurno da bi bili zadovoljni, a u ovakvom razvoju situacije sigurno nisu - zaključio je Dudić.

Kasnije se Feđa Dudić obratio i na konferenciji za medije. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.