KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Amar Osim o utakmici protiv Spartansa: Očekujem angažman igrača kao prošle godine

Neće biti puno promjena u odnosu na Posušje. Nema logike da mijenjaš poslije utakmice u kojoj si vidio i pozitivne stvari, smatra bh. stručnjak

Osim optimista pred sutrašnji meč. FK VELEŽ

M. K.

20.7.2022

U FK Velež uoči prvog meča 2. pretkola Konferencijske lige protiv Hamrun Spartansa s Malte, održana je zvanična press konferencija.

Medijima su se obratili trener Amar Osim, te napadač Nermin Haskić.

- Očekujemo dobar ambijent, bolji teren nego kakvi su oni gdje smo igrali. Očekujem da ekipa pokaže sličan način igre i motivaciju te angažman kao što je to bilo prošle godine u Evropi. Ako budemo na tom tragu, imamo dobro šanse. Dva meča se igraju, potrebna je borba, znanje. Igrali su nedavno utakmice i to je relevantno. Ovdje utakmice su nešto što je svježe i ubijeđeni smo da će igrati u sličnom sastavu. I oni će gledati našu utakmicu prije četiri – pet dana. Mi smo u maloj prednosti, gledali smo njihove dvije utakmice, a oni našu jednu, rekao je Osim, te se osvrnuo i na igrački kadar.

- Neće biti puno promjena u odnosu na Posušje. Nema logike da mijenjaš poslije utakmice u kojoj si vidio i pozitivne stvari. Pravila u BiH i Evropi nisu ista, pa će biti nekih korekcija.

Haskić je uoči duela s Maltežanima izjavio:

- Dobra energija je na treningu, to trebamo da prenesemo na utakmicu. Bit će to drugačije nego u Posušju. Vidjelo se sinoć na treningu da nam ovaj teren leži i zaista je milina igrati ovdje. Tu energiju treba da prenesemo na utakmicu, smatra Haskić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.