UEFA PRATI SITUACIJU

Londonski stadioni žele finale Lige prvaka

Rusija će vrlo izgledno ostati bez domaćinstva

Vembli jedan od stadiona koju su spremni ugostiti finale. AGENCIJE

A. V.

24.2.2022

Finale Lige prvaka ove sezone trebalo bi se igrati 28. maja na Krestovski stadionu u Sankt Peterburgu, no sve je više zahtjeva da se završna utakmica preseli na neki drugi stadion.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je objavila kako pomno prati situaciju, međutim nakon što je Rusija započela vojnu intervenciju protiv Ukrajine vrlo je izgledno da će Rusija ostati bez finala.

Britanski premijer Boris Džonson (Johnson) kazao je kako je "nezamislivo'"da se finale Lige prvaka organizira u Sankt Peterburgu.

Kao mogući novi domaćini finala pojavili su se londonski stadioni Vembli, stadion Totenhema, te Olimpijski stadion na kojem igra Vest Hem junajted.

UEFA je također, pod dodatnim pritiskom da odustane od svog ugovora vrijednog 35 miliona eura godišnje s ruskim Gazpromom, koji također sponzorira UEFA-inu Ligu nacija i finale Eura 2024.

U osmini finala Lige prvaka nastupaju četiri engleska kluba, Mančester siti, Liverpul, Čelzi i Mančester junajted i svi osim "Crvenih đavola" su u prim susretima ostvarili pobjede i praktički osigurali nastavak takmičenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.