MADRID

Florentino Perez se oglasio saopćenjem: Citati su izvučeni iz konteksta, ovo rade zbog Superlige

Objavljeni cictati su dio razgovora koji je tajno snimio gospodin Hose Antonio Belan i koji već godinama bezuspješno pokušava da proda snimak

Florentino Perez. Arhiva

G. Šumar

13.7.2021

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez (Peres) oglasio se saopćenjem povodom članka koji je objavio španski 'El Konfidensial', a koji sadrži negativne komentare 74-godišnjaka na račun Raula Blanka (Gonzalez Blanco) i Ikera Kasiljasa (Casillas). Španski medij je došao u posjed snimka nastalog 2006. godine, a članak objavljen danas podigao je veliku prašinu. Zbog toga se prvi čovjek madridskog kluba oglasio saopćenjem.

- Objavljeni cictati su dio razgovora koji je tajno snimio gospodin Hose Antonio Belan i koji već godinama bezuspješno pokušava da proda snimak. Čudi me da ih je "El Konfidensial" objavio danas, s obzirom na vruheme koje je prošlo, naveo je Perez i dodao:

- To su izolovani citati, koji su bili dio razgovora, i izvučeni su iz konteksta.

Predsjednik Reala smatra da su dijelovi razgovora sada objavljeni zbog toga što je on bio jedan od pokretača projekta evropske Superlige.

- Činjenica da su objavljeni sada, mnogo godina poslije tog razgovora, pokazuje da je to učinjeno zbog toga što sam bio jedna od pokretačkih snaga Superlige. Kompletna stvar je sada u rukama mojih advokata, koji ispituju koje korake treba preduzeti, piše u PPerezovom saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.