DOMAĆI NOGOMET

Zvijezda 09 pobijedila u gostima Tuzla City i upisala važna tri boda

Gosti slavili zaslužen trijumf

Jasmin Alibegović

29.4.2019

Tuzla: Detalj s utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Zvijezda 09 pobijedila je u gostima Tuzla City rezultatom 3:1 u posljednjoj utakmici 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Domaćini su imali terensku inicijativu na otvaranju meča. U 6. minuti prvi korner imala je ekipa Tuzla Cityja, ali nije bilo opasnosti po goste. U nastavku se igralo skromno i na sredini terena bez nekih velikih prilika. U 15. minuti Zvijezda 09 stiže do gola. Dobru kontru gostiju odličnim lobom krunisao je Miljan Govedarica. 

Nakon primljenog gola, nastavila se terenska inicijativa Tuzla Cityja, a domaćini su vrlo brzo stigli do poravnanja. U 25. minuti odbrana Zvijezde 09 napravila je kiks nakon jednog ubacivanja, a to je iskoristio Vojo Ubiparip i pogodio za 1:1. Nakon toga na sredini terena se vodila žestoka borba, obje ekipe su bez poštede išle na svaku loptu. 

U 35. minuti gosti ponovo stižu do gola i vodstva. Nakon jednog centaršuta Huseinbašić je sjajno dočekao loptu na volej i matirao domaćeg golmana za 1:2. Nije ni minut prošao od drugog gola, gosti su postigli i treći. Nakon greške domaćih igrača na sredini terena i brze kontre Zvijezde 09, strijelac je bio Govedarica, kojem je to bio drugi gol na meču.  U 41. minuti  Kojić je pokušao s ruba kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored gola gostiju. U 45. minuti pokušao je Huseinbašić s 25 metara, ali je Fejzić odbranio i gosti su na odmor otišli s dva gola prednosti.

Tuzla City je držao posjed lopte na otvaranju drugog dijela, ali nije bilo opasnih situacija pred golom gostiju. Prvi korner u drugom dijelu izveli su gosti, ali nije bilo promjene rezultata. U 54. minuti  ponovo se u šansi našao Govedarica. Šutirao je iskosa, ali je njegov pokušaj u posljednji tren blokirala odbrana Tuzla Cityja. 

Četiri minute kasnije  Murga je iz dobre situacije, s nekih pet metara od gola gostiju, jako loše šutirao i loptu poslao visoko iznad prečke. U 70. minuti Stojčev je šutirao s ruba kaznenog prostora, ali bez opasnosti po golmana gostiju. U nastavku je bilo prilika na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo i gosti su upisali važna tri boda.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.