EKSKLUZIVNO

Džanan Musa nakon osvajanja titule i MVP-ja za "Avaz": Bit će ovo zanimljivo ljeto

Nadam se da ovo nije posljednji MVP, ni posljednja titula ACB lige, poručio je Džanan Musa

Musa: Prva titula Endesa lige - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Džanan Musa - Avaz
Musa: Dobro se slaže s Hezonjom - Avaz
+4

13.6.2024

Košarkaši madridskog Reala sinoć su pobijedili Mursiju rezultatom 84:73 u trećoj utakmici finala ACB lige, te tako osvojili 37. titulu u historiji, a za MVP-ja finalne serije proglašen je naš Džanan Musa.

Iako su prije nekoliko sedmica izgubili u finalu Eurolige, „Kraljevski klub“ je imao vrlo uspješnu sezonu, osvojivši ACB ligu, Superkup i Kup Španije.

Nakon jučerašnjeg veličanstvenog trijumfa i treće serije u nizu u plej-ofu ACB lige koju su „pomeli“, za „Dnevni avaz“ ekskluzivno se javio bh. reprezentativac i zvijezda Reala Džanan Musa.

Kao i inače, fokus je prije svih stavio na svoje saigrače, iako je on bio jedan od tih koji su bili najzaslužniji za osvajanje novog trofeja. 

Tajna uspjeha

- Tajna uspjeha je što se stvarno zajedno držimo cijele sezone, što smo nakon svakog poraza ostali skupa i analizirali stvari koje su se desile, koje su prouzrokovale te neke probleme. Mi imamo sjajnu sezonu iza sebe, tri titule, jedno nesretno finale smo izgubili, ali opet mislim da je tri od četiri titule pozamašna cifra i da možemo biti zadovoljni – započeo je Džanan Musa za „Avaz“.

Slijedi odmor, a onda...

Naša superzvijezda je zasluženo osvojila nagradu za najkorisnijeg igrača finalne serije, s obzirom da je u prosjeku bilježio preko 15 poena, pet skokova i dvije asistencije, ali mu to "nije udarilo u glavu".

- Što se tiče MVP-ja to je sjajna nagrada i sve, ali košarka je ekipni sport i da je najbitnije to što smo mi osvojili titulu. MVP je mogao biti bilo ko. Ja sam sretan i zadovoljan što sam ja to bio. Nastavljam marljivo raditi i vidjet ćemo šta će se desiti u budućnosti. Nadam se da ovo nije posljednji MVP, ni posljednja titula ACB lige – istakao je Džanan.

Za kraj razgovora kratko se osvrnuo i nagovijestio da nas čeka zanimljivo ljeto što se tiče njegove karijere.

- Vidjet ćemo šta će biti. Prvo je sljedeće da idem na odmor, da pokušam malo glavu odmoriti, a poslije toga ćemo donositi dalje odluke. Sasvim sigurno da će biti jedno zanimljivo ljeto, vidjet ćemo šta će se desiti – poručio je Džanan Musa za "Avaz“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.