ZVANIČNO

Junajted završio veliki transfer: Stigao stoper Ajaksa za 57 miliona eura

Argentinac potpisao petogodišnji ugovor

Lisandro Martinez. TWITTER

A. V.

27.7.2022

Argentinski stoper Lisandro Martinez završio je transfer iz nizozemskog Ajaksa u Mančester junajted, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor, saopćio je u srijedu slavni engleski klub.

Ajaks je ranije ovog mjeseca postigao dogovor s Junajtedom s tim da se 24-godišnjak seli za početnu odštetu od 57.37 miliona eura i daljnjih 10 miliona eura uključenih bonusa.

Junajted je rekao da također ima mogućnost produžiti njegov ugovor na još godinu dana. Martinez je primarno stoper koji također može igrati u veznom redu i ponovno je ujedinjen s Erikom ten Hagom, koji ga je trenirao tri sezone u Ajaksu

- Čast je pridružiti se ovom velikom klubu. Toliko sam naporno radio da dođem do ovog trenutka i sada kada sam ovdje, gurat ću se još više - rekao je Martinez, koji je bio Ajaksov igrač godine prošle sezone.

Junajted je prošlu sezonu završio na šestom mjestu, primivši 57 golova, što je najgori odbrambeni rekord među šest najboljih momčadi. Novu sezonu počinju domaćom utakmicom protiv Brajtona 8. kolovoza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.