ITALIJA

Alegri potpisao predugovor s Romom, na kraju sezone mijenja Fonseku?

Bivši trener Juventusa i Milana blizu dolaska u Rim

Masimilijano Alegri. Agencije

A. M.

28.1.2021

Iako Roma ove sezone bilježi odlične rezultate, glavna tema su sukobi trenera Paula Fonseke (Fonseca) sa pojedinim igračima. Kako prenose mediji u Italiji, rimski klub već ima spremnu zamjenu.

"Vučica" je trenutno treća sa šest bodova manje od lidera Milana, ali kako stvari stoje izgleda da se Fonseki sprema izlazna karta. Kako prenose mnogi mediji na Apeninima uprava je postigla dogovor sa bivšim trenerom Juventusa i Milana Masimilijanom Alegrijem (Massimiliano Allegrida mijenja Fonseku na kraju sezone i da je navodno već potpisan predugovor.

Po tim navodima dogovoren je dvogodišnji ugovor, s opcijom produženja na treću sezonu, a godišnja plata trebala bi iznositi četiri i po miliona eura. Ali isti izvori također navode da taj dogovor važi samo ukoliko Roma izbori plasman u Ligu prvaka, a trenutno ima samo bod prednosti u odnosu na petoplasiranu Atalantu. Prethodne dvije sezone Vučica se nije uspijevala kvalifikovati u elitno evropsko takmičenje.

Najveći ekspert za transfere u Italiji, Fabricio Romano (Fabrizio) tvrdi da Inter i Roma razmatraju moguću razmjenu igrača, u kojoj bi učestvovali Aleksis Sančez (Alexis Sanchez) i Edin Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.