PRATIOCI NEGODUJU

Može joj se: Muzej Luvr se otvara kada to poželi Kendal Džener

Njena zadnjica i bose noge bile su u prvom planu, što je izazvalo polemiku

Kendal Džener ima privilegije. Instagram

E. Ag.

prije 3 dana

Manekenka Kendal Džener (Kendall Jenner) izazvala je pažnju javnosti kada je nedavno objavila fotografije na Instagramu iz muzeja Luvr u Parizu.

I cjelokupna situacija ne bi pokrenula lavinu komentara da manekenka nije iskoristila svoje ime i novac kako bi u večernjim satima posjetila historijski muzej (kada je zatvoren za javnost).

Kako se vidi, Kendal se slikala ispred čuvene slike renesansnog umjetnika Leonarda da Vinčija - "Mona Lize", a upravo je ovaj potez bio "okidač" kod velikog broja njenih pratilaca na društvenim mrežama.

I dok jedni pišu hvalospjeve o njenoj ljepoti i estetici fotografija nastalih u Luvru, drugi kude njeno bahato ponašanje.

- "Razumijemo. Toliko si bogata da možeš da platiš Luvr da se otvori u ponoć, kako bi ti bosa šetala historijskim hodnicima", "Kad imaš pare, možeš sve. Da li se ovo zove 'privilegija'?", "Da li si iznajmila cijeli muzej? Ne vidim ljude oko tebe?", "To što ide bosa je toliko nepoštovanje prema umjetnosti. Novac ne može da kupi klasu" - samo su neki komentari, piše B92.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.