HRVATSKA STARLETA

Ava Karabatić nakon poraza na izborima: Nisam postala saborska zastupnica, ali uskoro su predsjednički izbori

Iako nije postala saborska zastupnica Ava Karabatić je dobila više glasova od aktuelne ministrice kulture i medija Nina Obuljen Koržinek

Ava Karabatić. Matija Lipar / Antena Zadar

Avaz.ba

18.4.2024

Hrvatska starleta Ava Karabatić koja je javnosti poznata po učešću u mnogim rijaliti programima, ali i o aktivnoj političkoj karijeri.

Naime, Ava se takmičila na parlamentarnim izborima, ali nije postala saborska zastupnica.

- Šta je, tu je. Nisam postala saborska zastupnica, ali uskoro su predsjednički izbori. U budućnosti idem sama, smijurija je da se daje važnost tiktokerima. Da, snimam za TikTok, ali to mi nije primarno zanimanje. Prije svega sam diplomirana profesorica italijanskog i latinskog jezika. Ovi klinci što ne znaju ž o životu su došlo nekom soliti pamet. To je zaista za sprdnju. Hvala svima na velikoj podršci, idemo jako. Ne odustajemo - kazala je Ava.

Ranije je govorila o tome kako je pokušavaju sabotirati na razne načine.

- Danas sam se od stresa srušila i završila u hitnoj. Baš sad prije samih izbora neko mi je podmetnuo lažan intimni snimak osobe koja nalikuje na mene. Glasajte za Avu Karabatić, vašu novu saborsku zastupnicu iz 10. izborne jedinice. Zalagat ću se za širu borbu protiv cyber kriminala i za bolju zaštitu privatnosti na internetu. Kao vaša zastupnica u Saboru brinut ću za sve žrtve, bez političkih ili ličnih motiva - istakla je Ava.

Iako nije postala saborska zastupnica Ava Karabatić je dobila  više glasova na parlamentarnim izborima od aktuelne ministrice kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Naime, starleta je dobila 464 glasa, na listi Ivana Pernara, dok je ministrica za kulturu dobila 364 glasa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.