KILIJAN MARFI

Zbog uloge je bio spreman na sve, pa čak i jesti tek jedan badem dnevno

Kako je medijima otkrila njegova kolegica iz filma, Emili Blant, Kilijan Marfi jeo je samo ''jedan badem na dan''

Kilijan Marfi. Instagram

M. Z.

21.7.2023

Mnogi holivudski glumci, poput Kristijana Bejla (Christian Bale), odavno su pokazali koliko su daleko spremni ići zbog dobre filmske uloge. Njemu tako nisu bila strana izgladnjivanja ili prežderavanja, kako bi se i vizuelno približio ulozi. Neki pak odlaze u psihijatrijske ustanove, zatvore i slično i tamo provode vrijeme kako bi shvatili što ljudi u određenim situacijama i trenucima prolaze.

''Peaky Blinders''

A u tu skupinu definitivno spada i irski glumac Kilijan Marfi (Cillian Murphy), poznat po glavnoj ulozi u hit-seriji ''Peaky Blinders'', a koji u novom filmskom blokbasteru ''Oppenheimer'' glumi oca, odnosno tvorca atomske bombe J. Roberta Openhajmera (Oppenheimer).


Kako je u najnovijem intervjuu za ''Extru'' otkrila njegova kolegica Emili Blant (Emily Blunt), koja mu u filmu glumi suprugu, Kilijan je odlučio napraviti potpunu fizičku transformaciju za ovaj film da je na kraju postao iznimno mršav.

-Imao je tako monumentalan pothvat. A mogao je pojesti samo jedan badem svaki dan. Bio je tako malaksao - otkrila je Blant.

Jasna silueta

Iako 47-godišnji Marfi nije jasno potvrdio da je Emili u pravu, svojim izjavama dao je itekako naslutiti da nije daleko od istine.

- Volim koristiti svoje tijelo u glumi, a Openhajmer je imao vrlo jasnu siluetu koju sam želio postići. Morao sam dosta smršaviti jer on je bio jako mršav. Živio je na martiniju i cigaretama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.