NOVA BALADA

Maya Sar pjesmu posvetila kćerki Mini, otac Mahir Sarihodžić producent

Pjesma "Ljubav" je prizor najsretnijeg životnog trenutka, kaže pjevačica

Maya Sar. Promo

Piše: L. S. R.

19.7.2022

Maya Sar predstavila je svoj novi singl i videospot "Ljubav". Maya je u svoju novu pjesmu "Ljubav" pretočila svoje intimne i istančane emocije i posvetila je svojoj najvećoj životnoj inspiraciji – kćerki Mini. Novim singlom Maya je obilježila nastavak saradnje s diskografskom kućom "Croatia Records", s kojom je prošle sedmice potpisala i ekskluzivni ugovor.

- Pjesma je prizor najsretnijeg životnog trenutka. Napisala sam je kada se rodila moja kćerka, pod utiskom bujice nepoliranih, iskonskih emocija. Tako je i snimljena, u dahu, kao live session, sa mojim dragim prijateljima muzičarima. Simbolika je da jedno od značenja imena moje kćerke jeste ljubav. Ona je moja inspiracija i za pjesmu i za život -  ističe Maya koja je na ovoj jazz-pop baladi okupila veoma dojmljiv muzički tim. 



To su prije etablirani muzičari, Mayini dugogodišnji saradnici Matija Dedić, Dino Šukalo, Dado Marinković, Ante Gelo, Nermin Puškar, Daria Hodnik Marinković, Krešimir Tomec i Henry Radanović. Aranžman i produkcija djelo su Mayinog supruga Mahira Sarihodžića, dok muziku i tekst novog singla potpisuje sama Maya.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.