TURSKA ZVIJEZDA

Džansu Dere, glavna glumica serije „Nevjera“: Znam kako je biti prevarena žena

Džansu se 2009. godine trebala udati za komičara Džema Jilmaza, ali ispostavilo se da je on varao s prijateljicom

Dere: Privatni život čuva za sebe. Agencije

Piše: L. Karahmet - Pujagić

26.4.2022

Jedna od najpopularnijih turskih glumica, Džansu Dere (Cansu, 41) zvijezda je nove serije „Nevjera“, koja se emitira na Novoj BH. Serija govori o osveti žene, a ova bivša manekenka i zvijezda serija „Sulejman Veličanstevni“, „Sila“ i „Ezel“ tumači glavnu ulogu, prevarene žene koja je spremna na sve kako bi saznala ko je ljubavnica njenog muža.


Ulaganje u sebe

Premda u privatnom životu nema nikakve veze s osvetom, a ljubomora, kako tvrdi, nisu u njenoj naravi, ovu ulogu, prema reakciji gledalaca, iznijela je sjajno. Možda zato što je i sama iskusila kako je to biti, prevarena žena.

Džansu se 2009. godine trebala udati za komičara Džema Jilmaza (Cem Yilmaz), ali ispostavilo se da je on varao s prijateljicom. Nekoliko mjeseci kasnije oženio se tom prijateljicom i dobio dijete. Nakon toga započela je vezu sa menadžerom, no ni ta veza nije dugo potrajala jer je i on ostavio zbog druge. Navodno je trenutno u vezi s turskim glumcem Metinom Akdilgerom (Akdülger, 33), no glumica o tome ne želi pričati u javnosti.



Dere u seriji „Nevjera“. Promo

- Nisam osoba koja u razdoblju u kojem ne radi voli biti prisutna. Ne zato što ne želim davati intervjue, nego zato što mislim da moram imati posao o kojem ću moći govoriti, jer baš i ne volim govoriti o sebi i ne volim da me ispituju o mom privatnom životu -  izjavila je glumica.

U slobodno vrijeme čita, gleda filmove, šeta, uči, piše, crta i bavi se sportom.

- U tempu snimanja serije baš i nije moguće sve to raditi. Kad sve jako brzo teče, čovjek ne može naći vremena za rast, za učenje. Ako ne možeš istraživati neke duge stvari, ako ne možeš čitati, ako ne možeš putovati, kao da ne sazrijevaš. Meni to djeluje kao da uvijek s istim informacijama ostaješ isti čovjek - smatra Džansu i priznaje kako umjesto u materijalne stvari radije ulaže u sebe, u putovanja i drage ljude koji je okružuju.

Glumica baš i ne voli dijeliti svoj privatni život s milionima ljudi, o svojim vezama također nerado govori, a na mnogobrojna pitanja o potencijalnom majčinstvu, evo što je odgovorila:

- Majčinstvo vidim kao umjetnost ljubavi i preuzimanja odgovornosti. Želim li ja biti majka? Ne znam, možda. Nisam osoba koja tek tako misli da mora imati dijete i biti majka, koja za tim čezne. Moj mozak i osjećaji ne rade tako. Od toga da pod svaku cijenu moram biti majka važnije mi je da mogu uspjeti.



Životni tempo

Priznala je i da je kod muškaraca najviše privlače inteligencija i da su komunikativni.

Za razliku od mnogih slavnih osoba, Dere nije veliki pobornik društvenih mreža, pa priznaje kako uopšte ne može shvatiti tu potrebu da ona nekoga prati i da nju neko prati na društvenim mrežama.

–  Na Facebooku se nisam ni okušala. Ne znam kako se u njega ulazi i šta se na njemu radi. Na Twitteru sam se čak i okušala. Samo nisam objavila nijedan tweet. Tako brz protok informacija ne odgovara mom životnom tempu. Recimo da nisam uspjela. No Instagram upotrebljavam - priznala je.



Ne voli politiku, voli nauku i prirodu

Rođena je u Ankari, a dodaje da je odustala od praćenja politike i dnevnih dešavanja.

–  Pukao mi je film i prestala sam pratiti šta se događa u politici. Ja pratim nauku, prirodu i umjetnost. Nepravda, nepoštovanje, nedostatak discipline neke su od stvari koje me mogu izbaciti iz takta, a najviše me pogađa divljaštvo nad djecom, životinjama i prirodom – ističe Džansu Dere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.