ISPOVIJESTI SLAVNIH

Sandra Bulok: Raspala sam se nakon provale u moju kuću

Korbet je godinama bio opsjednut slavnom glumicom

Sandra Bulok. Agencije

L. S. R.

2.12.2021

Glumica Sandra Bulok (Bullock) je u emisiji "Red Table Talk" pričala o anksioznosti i PTSP-ju s kojima se počela boriti nakon što joj je 2014. godine provaljeno u njen dom.

Promjenu u njenom zdravstvenom stanju je uz provalu uzrokovao niz događaja, u kratkom vremenu je njen usvojeni sin imao epileptički napad i visoku temperaturu pa je Sandra mislila da umire, priznala je. Nekoliko dana kasnije ju je ugrizao otrovni pauk. Ubrzo joj je počela opadati kosa, što joj je, kaže, bio znak da nešto nije u redu.

- Nakon što se dogodila ta provala, morala sam samoj sebi reći - ako se ne izvučem iz ovoga, umrijet ću - ispričala je Sandra u emisiji. 

Uskoro je potražila stručnu pomoć i krenula na psihoterapije.


Sandra Bulok. Agencije

 Kako su tada prenosili mediji, glumica je tokom noći u lipnju 2014. godine čula glasno lupanje u vlastitom domu. Kad je ustala da zaključa vrata spavaće sobe, u hodniku je ugledala Džošuu Korbeta (Joshua Corbett) u tamnoj odjeći.

- U moju je kuću provaljeno dok sam bila u njoj. Skrivala sam se u ormaru i govorila sama sebi - ovo neće dobro završiti. U ormaru sam, to mi neće pomoći - rekla je glumica.

Priznala je i da nakon tog incidenta više nikad nije mogla biti sama po noći.

- Nakon provale nisam više nikad bila ista. Raspala sam se. Od te večeri više nisam mogla biti sama", dodala je Sandra.

Korbet je godinama bio opsjednut Sandrom Bulok. Kada ga je te noći uhapsila policija, pronašli su ga s pismom dugačkim na dvije stranice, u kojem je iskazivao ljubav prema glumici. Iz pisma je bilo jasno da je duže vrijeme promatrao glumicu jer je u njemu komentirao kad je dolazila i odlazila od kuće.

Nakon što je 2017. godine pušten iz ustanove za mentalno zdravlje, dobio je trajnu zabranu prilaska glumici. No godinu dana kasnije se ubio nakon petosatnog sukoba s policijom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.