PIN-UP DJEVOJKA

Gven Stefani: Sve nedaće ekscentrične buntovnice

Razvela se 2015. godine jer je suprug Gevin Rosdejl varao s dadiljom

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

7.10.2019

Stefani: Davno pokorila muzičku scenu - Avaz
Stefani: Proslavila 50. rođendan - Avaz
Stefani: Zakoračila u šestu deceniju - Avaz
Stefani: Ekscentrična buntovnica platinasto plave kose, jarko crvenih usana i blijede puti - Avaz
Stefani: Na ljubavnom planu nije bila najsretnija - Avaz
+4

Gven Stefani (Gwen), ekscentrična buntovnica platinasto plave kose, jarko crvenih usana i blijede puti, sredinom sedmice proslavila je 50. rođendan. A pjevačica, koja je davno pokorila muzičku scenu, izgleda fenomenalno.

Mršavi kukovi

Ipak, na ljubavnom planu nije bila najsretnija iako od 2015. uživa s Blejkom Šeltonom (Blake Shelton), a sve su glasnije špekulacije o njihovoj vjeridbi.

Ovoj vezi prethodio je brak s Gevinom Rosdejlom (Gavin Rossdale), a prije braka je bila u vezi s Tonijem Kanalom (Tony), kolegom iz istog benda kojeg je i ona bila dio “No Doubt”. Upravo turbulentna veza s njima utjecala je na njenu muzičku karijeru, jer, kad je Toni ostavio Gven, grupa “No Doubt” se skoro raspala. Upravo je iz boli zbog prekida pjevačica crpila inspiraciju za neke od najvećih hitova poput “Don't Speak” i “Sunday Morning”, a čak je godinama kasnije, kada je već bila u braku, posvećivala pjesme svom bivšem ljubavniku.

Od početka karijere imala je vrlo prepoznatljiv stil pin-up djevojke. Dugi plavi uvojci, crveni ruž i mliječno bijela put zagarantirali su joj mjesto na listama najljepših žena svijeta, a danas se smatra modnom ikonom. Svoju opsjednutost ljepotom jednom je prilikom prokomentirala priznavši da je od 12 godine neprestano na dijeti kako bi bila što mršavija i privlačnija. Nekoliko puta viđena je u trapericama koje su joj se jedva držale na mršavim kukovima, a onda je javno priznala da se bori s bulimijom i anoreksjiom, koju je srećom uspješno pobijedila.

Početak pakla

U borbi s vlastitim demonima pomogao joj je upravo Gevin, australski gitarista kojeg je upoznala davne 1995., ali je ljubav između njih planula tek godinama kasnije. Vjenčali su se 2002. i dobili trojicu sinova. Ali uskoro nakon vjenčanja počeli su problem. Otkriveno je da je Gevin ima kćerku Dejzi Lov (Daisy Lowe) sa pjevačicom Prl Lov (Pearl). Ipak, Gven mu je oprostila što je to skivao od nje.

A onda, poput najvećeg klišeja, Rosdejl je svoju suprugu varao s dadiljom Mindi Men (Mindy Mann), koja je jako ličila na Gven.

- To je bio početak pakla – rekla je Stefani u intervjuu za “Harper’s Bazaar”.

I naredni mjeseci su bili takvi dok je Gven pokušavala otkriti sve detalje koji su se dešavali u njenoj kući.

- Moji snovi su bili uništeni. Sve što sam čitavog života željela je da imam djecu, budem udata, kao moji roditelji – iskrena je bila Stefani.

Ali to se raspalo onog trenutka kada je Gevin odlučio varati nakon 13 godina braka. To čak nije bilo prvi put da je optužen za nevjeru. Naime, Kortni Lov (Courtney Love) je 2010. u šouu Havarda Sterna (Howard Stern) priznala da je spavala s Gevinom. I to mu je Gven oprostila, ali je afera s dadiljom bila previse i za nju. Zatražila je razvod iste godine, a nešto kasnije je upoznala Blejka Šeltona.

Na meti kritika

Šelton, zavodnik i kantri pjevač doslovno je Gven oborio s nogu. Svoju su vezu svijetu priznali u septembru 2015., a iako su se našli na meti kritika zbog toga što su ih mediji portretirali kao preljubnike, par za to uopće nije mario. 

I danas su jednako sretni kao na početku, a često ih se može vidjeti i kako zajednički krstare crvenim tepisima.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.