HEROINA

Nakon borbe s teškim bolestima, oskarovka Keti Bejts smršavila 27 kilograma

Počela je mršaviti 2003., kada joj je dijagnosticiran rak jajnika, pa ponovo 2012., kada je oboljela od raka dojke

Svi primijetili njenu novi izgled 15. januara na "WebMD Health Heroes" događaju. Instagram

Avaz.ba

4.2.2019

Slavna oskarovka Keti Bejts (Kathy Bates), poznata po svojoj ulozi u poznatom američkom hororu iz devedesetih "Misery", nedavno je otvoreno progovorila o gubitku težine nakon niza zdravstvenih bitki. Kako prenosi časopis "People", Keti je izgubila 27 kilograma.

Počela je mršaviti 2003., kada joj je dijagnosticiran rak jajnika, pa ponovno 2012., kada je oboljela od raka dojke. Osim toga, Bejts pati i od limfedema uzrokovanog uklanjanjem limfnih čvorova kao dio liječenja karcinoma.  

- Osjećam se odlično. Izgubila sam puno kilograma, što je dobro za moje zdravlje. No, moram da nosim kompresivne čarape koje štite od ugriza insekata jer bi to moglo dovesti do sepse - izjavila je za "People".

Svi su primjetili njen novi izgled 15. januara na "WebMD Health Heroes" događaju u Njujorku.

- Morate biti svjesni kada je pravo vrijeme da odgurnete tanjir - izjavila je za medije. 

- Moja nećakinja mi je otkrila jednu malu tajnu, za koju pretpostavljam da i nije neka tajna, jer je riječ o biološkom procesu. U nekom trenutku kada jedete, pojavi se slučajan uzdah, i to je zapravo signal koji vam šalje vaš mozak i želudac kada je pravo vrijeme da prestanete da jedete. Trik je obratiti pažnju na to i odgurnuti tanjir na vrijeme - izjavila je glumica.

Kilogrami nisu "otišli" odmah.

 - Trebalo mi je nekoliko godina. Rekla bih da morate biti veoma strpljivi. Ne volim riječ volja, ali volim riječ odlučnost - priznala je Bejts.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.