"TO JE BILO NEVJEROVATNO"

Kris Pajn otkrio koji mu je film zauvijek promijenio život

Pajn je imao problema s pronalaskom uloga sve dok se nije pojavio u romantičnoj komediji

Kris Pajn. AP

D. R.

4.5.2024

Kris Pajn (Chris Pine) trenutno je jedan od najtraženijih glumaca u Holivudu, no situacija je bila znatno drugačija prije dvadeset godina. Glumac je u podcastu "Sunday Sitdown with Willie Geist" otkrio da je imao problema s pronalaskom uloga sve dok se nije pojavio u romantičnoj komediji Princezini dnevnici 2 (The Princess Diaries 2).

- Sjećam se da mi se život promijenio u tom trenutku - izjavio je, prenosi Entertainment Tonight. "Bio sam na svom malom srebrnom preklopnom mobitelu i jedan od agenata me nazvao kako bi mi javio da sam dobio ulogu."

- Zaustavio sam se uz autocestu i rekli su mi: 'Plaća će ti biti 65 hiljada dolara.' Osjećao sam se kao da su mi rekli da ću zaraditi 50 miliona dolara. To je bilo nevjerovatno - nastavio je glumac. "Nikada neću zaboraviti taj trenutak."

Nakon niza sporednih uloga u serijama kao što su ER i CSI, Princezini dnevnici 2 bili su Pajnov prvi veći film. Glumac je rekao da je bio u minusu od oko 400 dolara prije nego što je dobio ulogu u filmu te da je planirao ponovo zamoliti roditelje za finansijsku pomoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.