SJEĆANJE NA VUČKA

Novi dokumentarac Admira Beganovića: Sarajevski, a svjetski

Kroz autentične dokumente, prateći nominaciju grada Sarajeva za ZOI, oživjet će bogatu historijsku baštinu tadašnjeg Sarajeva

Admir Beganović. Admir Beganović

7.11.2023

Nakon premijere svog prvog filma “Vidiš li ovaj grad…“ i uspješnog učešća na SFF-u, sarajevski novinar Admir Beganović počeo je s radom na novom dokumentarcu.

Povodom obilježavanja 40. godina od 14. ZOI u Sarajevu, Beganović je odlučio pokloniti svom gradu novi film „Sjećanje na Vučka“.

- U okviru produkcije RTV „Bostel“ u toku su aktivnosti vezane za snimanje spomenutog filma u kojem će se kroz autentične dokumente, prateći nominaciju grada Sarajeva za ZOI, oživjeti bogatu historijsku baštinu tadašnjeg Sarajeva.

Scenarij ovog filma temelji se isključivo na povijesnim činjenicama koje su dokumentovane, a veliki dio njih se nalazi u Arhivu grada Sarajeva, te usmenim predanjima koja su zapisana. Trenutno se najveći poslovi pripremaju za realizaciju i vode u istraživanju onoga što je zapisano.

- Ovaj film će, osim dokumentarnog, biti i igranog karaktera, što znači da nam je namjera filmski rekonstruisati neke od događaja u granicama tehničkih i finansijskih mogućnosti. Bit će to dobar film, sarajevski, a svjetski - rekao nam je Admir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.