SAMSUNG

Najavljen Galaxy S25 Ultra: Evo čime raspolaže

Zahvaljujući Galaxy AI tehnologiji, S24 Ultra je postigao veliki uspjeh, doprinoseći jakim rezultatima Samsunga u prvom kvartalu

YouTube

E. Ag.

10.6.2024

Samsung je u januaru ove godine predstavio Galaxy S24 flagship seriju, uključujući najnapredniji Galaxy S24 Ultra. Zahvaljujući Galaxy AI tehnologiji, serija je postigla veliki uspjeh, doprinoseći jakim rezultatima Samsunga u prvom kvartalu.

Iako vjerovatno niste ni sumnjali da će Samsung nastaviti s proizvodnjom Ultra modela, Galaxy S25 Ultra se prvi put pojavio ove godine, a uočio ga je Android Headlines kada se pojavio u IMEI bazi podataka.

Model broj koji se pripisuje Galaxy S25 Ultra modelu je SM-S938U, pri čemu “U” na kraju predstavlja oznaku za Sjedinjene Američke Države. Iako je IMEI baza podataka prvi zvanični znak da će Samsung izdati Galaxy S25 Ultra model u SAD sljedeće godine, već smo vidjeli nekoliko takozvanih “glasina” s navodnim specifikacijama za Galaxy S25 Ultra.

Specifikacije Galaxy S25 Ultra modela

Prošle sedmice, „leaker“ po imenu Sawyer Galox objavio je na Twitteru da će Galaxy S25 Ultra biti opremljen sljedećom verzijom Universal Flash Storage, UFS 4.1. Galaxy S24 Ultra koristi UFS 4.0, a UFS 4.1 će biti nešto brži, omogućavajući brže čitanje i pisanje podataka, što će pomoći Galaxy S25 Ultra modelu u obavljanju AI funkcija. Brži prijenosi podataka također poboljšava sposobnosti multitaskinga, što je neophodno za AI funkcije koje rade u pozadini, uključujući optimizaciju scene za kamere i real-time prijevod jezika. Pored toga, UFS 4.1 će biti energetski efikasniji.

Android Headlines. Android Headlines

Isti „leaker“ navodi da će osnovni model Galaxy S25 Ultra imati 256 GB memorije i 12GB RAM-a. Međutim, modeli sa 512 GB i 1 TB memorije će imati 16 GB RAM-a. To bi učinilo Galaxy S25 Ultra prvim Galaxy Ultra modelom od 2021. godine (Galaxy Ultra 21) s varijantom koja uključuje 16 GB RAM-a.

Kamera i procesor

Galaxy S25 Ultra će imati četverostruki kamera sistem s glavnom kamerom od 200 MP, ultraširokougaonom kamerom od 50 MP, telefoto kamerom od 50 MP sa 3x optičkim zumom i super telefoto kamerom od 50MP sa 5x optičkim zumom. Telefon će pokretati Snapdragon 8 Gen 4 AP čipset, koji je navodno redizajniran za veće radne taktove.

Očekujemo da će Galaxy S25 serija biti predstavljena u januaru sljedeće godine. Međutim, sljedeći Unpacked događaj će se održati u Parizu 10. jula, sedam dana prije početka Ljetnih olimpijskih igara u Francuskoj. Tokom događaja, Samsung će predstaviti Galaxy Z Fold 6, Galaxy Z Flip 6, Galaxy Watch 7 seriju i Galaxy Ring, piše Phone Arena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.