BRZA PRIPREMA

Recept za zdravi, kremasti doručak prepun proteina

Čija sjemenke izvrstan su izvor bjelančevina i omega-3 masnih kiselina, kao i kalija te kalcija

Čija sjemenke. Printscreen

E. A.

27.1.2023

Čija sjemenke izvrstan su izvor bjelančevina i omega-3 masnih kiselina, kao i kalija te kalcija. Odličan su izbor za doručak.

Puding od čija sjemenki izvrstan je doručak koji obiluje bjelančevinama i drugim hranjivim tvarima, a vrlo se lako priprema. 

Večer prije smutite tri sastojka u jednu staklenku, stavite je u hladnjak i jelo će biti spremno za konzumaciju sljedećeg jutra.

Čija sjemenke izvrstan su izvor bjelančevina i omega-3 masnih kiselina, kao i kalija te kalcija. Umjesto kravljeg mlijeka u ovom receptu možete se poslužiti i alternativnim izvorima – poput biljnog mlijeka od kokosa, badema ili nekog drugog orašastog ploda.

Sastojci za čija puding:

400 ml mlijeka

40 grama čija sjemenki

1 banana

Priprema:

1. Pomiješajte čija sjemenke s mlijekom pa ih prelijte u staklenku s poklopcem.

2. U smjesu možete odmah zgnječiti i jednu zrelu bananu te tako sve zajedno staviti preko noći u hladnjak. Što je banana zrelija, to će puding biti slađi.

3. Bananu možete dodati i drugo jutro nakon što je puding već pripremljen. Po želji na puding možete dodati i meda, orašastih plodova i drugog voća po želji. Dobar tek!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.