BJEŽITE OD TAKVIH

Manipulatori se time hrane: Tri znaka pokazuju da vas partner kontrolira

Ukoliko vam on oduzima slobodu na bilo koji način, tu nema ni R od ravnopravnosti

Ne dozvolite da vas neko kontrolira. Instagram

M. Z.

1.3.2024

Zdrav odnos između dvoje ljudi temelji se na poštovanju i u njemu bi obje strane trebale biti ravnopravne. Ukoliko vam on oduzima slobodu na bilo koji način, tu nema ni R od ravnopravnosti.

U nastavku otkrivamo tri jasna znaka da vaš partner ne zna gdje su mu granice i da ima problem s kontrolom.

Kritizira sve što uradite

Često vas kritizira. Ništa od onog što uradite nije dobro. Nerijetko te kritike dolaze pod krinkom da “samo želi najbolje za vas”. To ide toliko daleko da će vas možda pokušati da vas nauči kako da pravilno držite viljušku ili nešto drugo jednako trivijalno. Na taj način pokušava da vam nametne svoju kontrolu.

Ne podržava vas

Muškarac koji je nesiguran u sebe, a takvi su control freakovi, ni u čemu vas neće podržavati. Štaviše, na sve načine će pokušati da vam uništi samopouzdanje i postidi vas ukoliko, naprimjer, upišete neki kurs ili se vratite na fakultet kako biste ga završili. Njemu je bitno da je on bolji od vas u svakom pogledu. To ga hrani.

Govori vam šta da radite sa svojim tijelom

Bilo da vam sugerira šta biste trebali jesti, neprestano vam govori da trebate smršavjeti, nagovara vas da krenete na ples na šipki, brani vam da se ošišate ili da napravite tetovažu, vaš dragi ima ozbiljnih problema. Ništa od toga nije njegova stvar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.