NAGLASITE SVE ŠTO ŽELITE

Ne znate konturisati lice: Evo kako to možete uraditi u svega dva poteza

Nezaobilazan korak u skoro svakoj makeup rutini

Najnovija tehnika je glowtouring. Instagram

E. Ag.

24.4.2024

Konturisanje lica postalo je nezaobilazan korak u skoro svakoj makeup rutini. Iako se sve češće zagovara šminkanje koje podrazumijeva samo nekoliko proizvoda, oni za konturisanje se gotovo uvijek nađu na tom spisku. Najnovija tehnika je glowtouring.

Jedan od ključnih razloga zašto je konturisanje postalo tako popularno je njegova sposobnost da stvori iluziju definisanih i jasnih linija na licu. Savršeno definisano lice možete postići raznim vrstama proizvoda za konture, bilo da su one kremaste ili u prahu, a također vam za to može poslužiti i bronzer, piše Najžena.rs.

Fokusirajte se na pronalaženje jedne nijanse koja će odgovarati vašem podtonu tena, koja može biti nijansu do dvije tamnija. Za svjetliji do srednji ton kože potražite neutralne nijanse koje oponašaju izgled stvarne sjenke na licu. Za tamne tonove kože vrlo duboki, tamni tonovi koji daju toplinu i imaju koeficijent plave i crvene u sebi, pomoći će konturi da se istakne na bogatim tonovima i podtonovima kože i da ne odaje utisak sivog, umornog i pepeljastog tena.

Glowtouring tehnika konturisanja podrazumijeva da za trenutak zaboravimo na minimalno korištenje proizvoda (koje je inače i dalje vrlo poželjno). Prilikom nanošenja proizvoda budite all in.

Ono što je različito od prethodnih tehnika jeste da kod glowtouringa u jednom pokretu nanosite proizvod. Polukružnim pokretima krenite da nanosite tamniju nijansu kontura od čela, preko obraza, pa sve do viličnih kostiju. Drugi potez podrazumijeva konturisanja nosa. I za sam kraj, nanesite korektor ispod očiju i na liniju nosa, kako biste kreirali potreban kontrast.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.