ZAŠTITITE KOŽU

Prirodna boja: Kana čuva kosu i vraća joj sjaj

Može biti crvenih, smeđih ili crnih nijansi, kao i bezbojna za sjaj

Kana. Facebook

Dž. R.

11.4.2024

Želite da sačuvate blistavost kose, a pritom promijenite boju? Rješenje je kana za kosu, prirodna boja za farbanje i toniranje. Dostupna je u četiri nijanse, zahvaljujući kojima će vaša kosa biti zdrava i sjajna.

Kana je biljka koju možete pronaći u trgovinama u obliku praha. Od tog praha se zatim radi pasta s vodom, koju nanosite na suhu kosu.

Antifungalna svojstva

Ako ste odlučili prestati tretirati kosu hemikalijama ili samo žudite za promjenom na prirodnoj bazi, odličan je izbor kana. Idealna je za one koji ne žele oštetiti kosu, već naprotiv, nahraniti je i njegovati.

Kana se od antičkih vremena koristi za bojanje kose, a njezina antifungalna svojstva odlična su za osobe koje se bore s perutavim tjemenom, često uzrokovanim bakterijama.

Ostavite preko noći

Može biti crvenih, smeđih ili crnih nijansi, kao i bezbojna za sjaj. Za bolji intenzitet boje, kanu je najbolje na kosi ostaviti da djeluje preko noći ili četiri do pet sati.

Osim boje, kana vraća sjaj kosi i bogata je vitaminom E, koji će kosu omekšati.

Kana također boja i kožu, pa pripazite prilikom bojanja kose da dobro zaštitite kožu, kako vam ne bi ostale (kratkotrajne) tamne mrlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.