OTAC OBJAVIO

Dječak još nosi pelene, a cijelo tijelo mu je prekriveno tetovažama: "Iznenađenje za mamu"

Ovaj snimak pokazuje koliko su tetovaže i dalje kontroverzna tema

Iako je sve bila samo šala i privremena umjetnost, događaj je izazvao lavinu komentara. Instagram

E. Ag.

12.6.2024

Iako roditelji često imaju pozitivan stav, recimo, prema tetovažama, rijetko se može vidjeti dijete kojem su roditelji zaista dopustili da se tetovira prije punoljetstva. Razlozi za ovu rezervisanost uključuju zabrinutost zbog mogućih žaljenja zbog mladalačkih odluka, društvenih predrasuda ili zdravstvenih rizika.

Upravo zato su snimci na Instagramu, koji prikazuju djecu sa tetovažama, često zbunjujući za mnoge. Jedan primjer koji je izazvao mnogo pažnje jeste priča o ocu koji je odlučio da se našali sa suprugom. Budući da je tattoo majstor, on je lažno istetovirao svog sinčića Adonisa, koji ima nešto više od dvije godine.

Ovaj otac se pohvalio na društvenim mrežama da uopće nije spavao, jer je punih 27 sati bez prestanka radio na jednoj sesiji kako bi završio lažno tetoviranje cijelog tijela svog sina. Ne znamo kako je majka reagovala na ovu šalu, ali mnogi na Instagramu su oštro osudili ovog tatu, očigledno ne shvatajući da tetovaže nisu ni prave ni trajne, piše SrećnaRepublika.

Ovaj snimak pokazuje koliko su tetovaže i dalje kontroverzna tema i koliko je važno imati svijest o razlici između stvarnih, privremenih i lažnih tetovaža. Iako je sve bila samo šala i privremena umjetnost, događaj je izazvao lavinu komentara i otvorio diskusiju o granicama šale kada su djeca u pitanju, kao i o tome koliko je važno objavljivati uopće takav sadržaj na društvenim mrežama.

Komentari su ubrzo usijali ovaj Instagram nalog.

- Koliko vam je vremena trebalo da mu ih poslije tih 27 sati skinete?

- Broj ljudi koji misle da su ovo prave tetovaže je zapanjujuća.

- Ako mislite da je ovo stvarno, nikada vam nisu uradili tetovažu na grudima, jer bi on tako glasno vrištao u prve 2 minute da bi stigla i policija!

- Sve to vrijeme koje ste proveli radeći to mogli ste da mu čitate knjigu ili da ga vaspitavate na neki način. Pomiješali smo prioritete i uradit ćete sve na svijetu samo za “lajk”!

- Ma iz aviona se vidi da je tetovaža lažna, a i dijete je presretno, šta fali?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.