ZIJAD MUTAP I DR.

Video iz sudnice / Slučaj "Dženan Memić": Mi sa snimkom iz 2013. imamo veze kao s lanjskim snijegom"

U ovom predmetu se sudi bivšoj djevojci stradalog mladića Alisi Ramić (djevojačko Mutap), njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela "Kristal"

Piše: E. T.

29.10.2022

U Sudu BiH je tokom sedmice nastavljeno suđenje u slučaju "Dženan Memić", gdje su se tužioci osvrnuli na dokaze koje je odbrana iznijela na prošlom ročištu.

U ovom predmetu se sudi bivšoj djevojci stradalog mladića Alisi Ramić (djevojačko Mutap), njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela "Kristal".

Iako je sudija Branko Perić prošli put najavio završne riječi tužioca, tužioci su tražili tri sedmice prolongiranja, jer je riječ o kompleksnom predmetu u kojem je saslušano 70 svjedoka. Sudija Branko Perić je na kraju ipak odlučio dati sedam dana tužiocima za pripremanje završne riječi.

Tužilac Ćazim Hasanspahić se osvrnuo na dokaze odbrane, a prvo je govorio o dokazima vezanim za Zijada Mutapa i Alisu Ramić, tada Mutap.

Pogledajte video iz sudnice.

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.