SAVJETI

Šta mogu muskatni oraščić i cimet

Napravite masku od muskatnog oraščića, cimeta i meda, koja je ne samo hranljiva, nego i mirišljava i vrlo prijatno se nosi na licu

Za tren oka napravite masku od muskatnog oraščića, cimeta i meda. Ilustracija

"Zdravlje u kući"

22.4.2019

Zimi i prvih dana proljeća hladnoća uz neumoljivi vjetar dodatno isušuju već isušenu kožu, a najviše trpi - lice. Da biste ga sačuvali, važno je njegovati ga više nego tokom toplijih dana. Umjesto hemijskih preparata, probajte na prirodan način biti u službi lične njege i ljepote. 

Za tren oka napravite masku od muskatnog oraščića, cimeta i meda, koja je ne samo hranjiva, nego i mirišljava i vrlo prijatno se nosi na licu. Jer, med i muskatni oraščić imaju protivupalna svojstva i efikasno umiruju otečenost kapaka, brišu podočnjake, smiruju crvenilo i akne, a cimet hrani kožu i pruža efekt pilinga.

Potrebno je pomiješati pola kašičice muskatnog oraščića, kašiku meda i pola kašičice cimeta i miješati dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Masku stavite na dobro očišćeno lice i ostavite petnaestak minuta. Isperite je mlakom vodom i istapkajte lice čistim frotirskim peškirom pa nanesite kremu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.