NJEGA

Koža je suha i pecka – evo kako da joj vratite sjaj

Bogata noćna krema na licu je obavezna tokom zime, ali ono što će definitivno umanjiti osjećaj zatezanja jeste maska koju držite tokom noći

Postoji rješenje. Ilustracija

A. F.

18.12.2022

Dolaskom hladnijih dana počinjeno osjećati neprijatno zatezanje kože. Slijedi peckanje, svrabež, ljuštenje, a u najgorem slučaju i pucanje jer nam je koža suha. To je znak da joj je neophodna njega.

Najbolje je hidrataciju kože obaviti odmah nakon tuširanja ili kupanja. Proizvod djeluje efektnije ako se nanosi dok je kupatilo još uvijek ispunjeno parom.

Ne samo da je važno koliko je gust vaš proizvod te kada ga koristite nego su bitni i sastojci. Provjerite je li vaš proizvod sadrži keramide.

Hidratacija kože je od ključne važnosti, ali isto tako ne smijete zaboraviti na proizvod koji koristite za čišćenje kože. Koristite hidrirajuće čistače koji su nježniji prema koži.

Bogata noćna krema na licu je obavezna tokom zime, ali ono što će definitivno umanjiti osjećaj zatezanja jeste maska koju držite tokom noći. Tako dobijate dodatnu hidrataciju, a ujutro ćete se probuditi s nježnom i mekanom kožom.

Zimi unosimo manje tečnosti, a ako ne hidriramo tijelo iznutra, automatski je to vidljivo i izvana. Držite uz sebe uvijek staklenu bocu od pola litra i bilježite koliko ste vode unijeli tijekom dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.