ZDRAVO VOĆE

Limun u službi ljepote

Limunov sok je jedan od najmoćnijih prirodnih preparata za njegu kože

Bogat je kalcijem, magnezijem, željezom. Ilustracija

Z. K.

13.10.2020

Limun je jedan od najzdravijih citrusa koji ima mnoštvo zdravstvenih benefita, međutim, mnogi nisu upoznati na koje načine se on sve može koristiti u svakodnevnom životu. Bogat je kalcijem, magnezijem, željezom, B i C vitaminom te fosforom. Ovo voće pomaže u detoksifikaciji organizma, poboljšava imunološki sistem, čisti urinarni trakt, otklanja mitesere te pomaže u gubitku tjelesne težine.

Limunov sok je jedan od najmoćnijih prirodnih preparata za njegu kože. Često se dodaje u različite kreme, pilinge, losione i maske, a njegov snažan efekat je dokazan i u njezi kose, zuba i noktiju. Vatom nanesite limunov sok na lice kako biste ga nahranili, posvijetlili i ostavili ga svježim i nježnim.

Limunov sok nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 minuta te se nakon toga umijte. Na taj način će vaša koža biti čista, posvijetlit će se tamne mrlje, kao i depigmentacije. Osim toga, limunov sok pomaže u sprečavanju nastanka akni s obzirom na to da je bogat vitaminom C i mineralima kao što su kalij, magnezij i kalcij što ukazuje na to da ima i snažna antibakterijska dejstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.