BOJA LJUBAVI

Mnoge žene imaju dilemu: Želim obući crvenu haljinu, kako ću se našminkati

Crvena nije samo boja, već svojevrsni izražaj, s obzirom na to da je uvijek bila povezana sa samopouzdanjem i senzacijom

Georgina Rodrigez. Instagram

E. Ag.

14.2.2024

Crvena boja je uvijek u trendu i to nam je svima jasno. A evo kako da vaša šminka bude u potpunosti usklađena s ovom trendi nijansom.

Naime, elegantna crvena haljina je simbol stila i elegancije, naravno, ako je dobro ukombinirana, kako s asesoarima tako i sa šminkom. Ona je savršen izbor za noćni izlazak, a ovo su načini da iskombinujete crvenu haljinu s pravim makeupom.

Boja breskve

Boja breskve, sa svojim nježnim tonovima između svijetloroze i blago narandžaste lako se implementira kako u dizajn i modu tako i u beauty odjeljak. Kada se upari s crvenom bojom, odlično naglašava ono što je upečatljivo na licu, dok je, s druge strane, dovoljno nježna i neupadljiva kako bi bila savršen kontrast ekscentričnoj crvenoj. Glavni benefit jeste njena univerzalna prilagodljivost.

Espreso šminka

Početkom jeseni takozvani espreso način šminkanja je postao trend. A to savršeno pristaje uz crvenu haljinu. Ono što vam je potrebno da biste ga kreirali jesu tople i zagasite nijanse sjene za oči. Prije svega, ove nijanse su veoma univerzalne i mogu se prilagoditi svim tipovima kože i očiju. Ipak, savjet stručnjaka je da oči našminkate tako da budu light verzija. Na sredini kapaka obavezno dodajte komplementarnu sjajnu nijansu i maskaru.

Crvena sa crvenom

Sve je počelo od crvenih sjena da bi se ubrzo formirala "red makeup" ideologija koja se pomalo oslanja na Hejli Biber. Uveliko znamo da crvena nije samo boja, već svojevrsni izražaj, s obzirom na to da je uvijek bila povezana sa samopouzdanjem i senzacijom. Crvena haljina zajedno sa crvenim karminom i naglašenim jagodicama je sve što vam je potrebno za istančan izgled, baš poput onog koji voli i Džej Lo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.