KORISNO

Peciva nisu rješenje za doručak, evo i zašto

Iz njih nećete dobiti energiju koja vam je potrebna na početku dana

Z. K.

Postoje namirnice koje mnogi doručkuju, ali tada prave grešku

Foto: Ilustracija


Imajući u vidu da je doručak najvažniji obrok, ne smijete ga preskakati, a osim toga, veoma je važno i kojom ćete hranom započeti dan. Postoje namirnice koje mnogi doručkuju, ali tada prave grešku, jer iz njih neće dobiti energiju koja im je potrebna na početku dana.

Peciva iz pekare - Najjednostavnije rješenje za doručak, posebno kod onih koji su na poslu i nemaju vremena da se hrane zdravo, jesu razna peciva iz pekare. Međutim, peciva nisu dobra za organizam jer tada unosite puno aditiva, bijelog brašna, soli, šećera i masti koje vam nisu potrebne, a ne unosite nutritivne vrijednosti koje su neophodne.

Voćni sokovi i voćni jogurti - Bez obzira na natpise na ambalaži, kupljeni sokovi su puni šećera i s njima ne biste trebali započinjati dan, a isti je slučaj s voćnim jogurtima. Ako vam se traži nešto slatko, pojedite neku sezonsku svježu voćku.

Kaloričan doručak - Klasičan doručak podrazumijeva pržena jaja, viršle, suhomesnate proizvode, sireve i slične namirnice. Međutim, velike količine masti iz tako kaloričnog doručka nisu zdrave, a i završit će tamo gdje ne želite, a to je u masnom tkivu. Također, organizam neće dobiti potrebne vitamine, minerale i vlakna.

Više o temi Doručak

VAŠA KUHARICA
Jaja u pečenom krompiru
VAŠA KUHARICA
Keto doručak
NA VRH

Podijeli članak na