NAPRAVITE ČAJ

Ne bacajte peteljke trešanja: Pomažu kod upale bubrega i mokraćnih kanala

Pospješuju izbacivanje vode iz organizma, odlične su ukoliko želite da smršavite i da se riješite celulita

Trešnje su omiljeno voće proljetne sezone. Printscreen

E. Ag.

2.6.2023


Trešnje su omiljeno voće proljetne sezone i već je dostupno, ali ono što možda niste znali jeste da možete da iskoristite i peteljke trešanja.

Peteljke trešanja su dobre za bubrege i mokraćne kanale, a mogu pomoći i kod pijeska i kamena u bubregu. Priprema je vrlo jednostavna, ali zahtijeva da se peteljke dobro osuše.

S obzirom na to da pospješuju izbacivanje vode iz organizma, odličan je ukoliko želite da smršavite i da se riješite celulita.

Najbolje bi bilo da ih rasporedite na čistu krpu i ostavite da se suše, na tamnom i suhom mjestu nekoliko dana. Povremeno ih rukama rastresite da se sa svih strana osuše.

Osušene peteljke bi najbolje bilo da čuvate u staklenoj tegli s poklopcem. Kada želite da napravite čaj, jednostavno šaku peteljki prokuhajte u litru vode.

Poklopljena tečnost treba da odstoji sat i zatim se procijedi. Pije se 3-4 puta dnevno dok je još mlak, najbolje poslije obroka, a možete ga zasladiti medom i po želji dodati malo limuna. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.