DUBROVNIK

Prilika za usavršavanje najsofisticiranijih metoda hirurških zahvata i kozmetske medicine

Naglasak na skupu je bio na najboljim tehnikama, komplikacijama i kako ih prevenirati, ali i liječiti, rekao je prof. dr. Reuf Karabeg, jedan od učesnika iz BiH

Dr. Mario Zambelli sa prim. Karabeg i prof. Karabegom

"Zdravlje u kući"

20.10.2018

U Dubrovniku se ovaj vikend održava Kongres estetske medicine „The Aesthetic Medicine Congress“ (TAMC), organiziran u saradnji s Britanskim koledžom estetske medicine. Kongres je internacionalni, prilagođen ljekarima koji žele usavršiti najnovije i najsofisticiranije metode hirurških zahvata i kozmetske medicine.

Predsjednik Organizacionog odbora dr. Nikola Milojević i prof. Karabeg

- Vraćamo se s najnovijim informacijama, poboljšanim iskustvom i idejama. Interakcija s kolegama iz okruženja i drugih zemalja svijeta potaknula je kreativnu razmjenu iskustava koja je sada lično dostignuće u naučnom i stručnom smislu. Naglasak na skupu je bio na najboljim tehnikama, komplikacijama i kako ih prevenirati, ali i liječiti – rekao je prof. dr. Reuf Karabeg, jedan od učesnika iz BiH.

Prim. dr Amela Karabeg istakla je kako je fokus je bio na diskusijama i praktičnim najnovijim naprednim tehnikama uljepšavanja lica hirurškim putem skalpelom (nosa, očnih kapaka, zatezanja lica, čela, jagodica) i iglom i kanilom (fileri, botoks, plazma PRP, dermoabrazija, hemijski piling, upotreba lasera).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.