Erektilna disfunkcija ne utječe samo na spolni život, može vas koštati i glave

Avaz.ba
17.10.2017 08:33

Muškarci s erektilnom disfunkcijom imaju za 70 posto veći rizik od prerane smrti, pokazalo je istraživanje provedeno na Univerzitetu Misisipi.

Oslabljeno kardiovaskularno zdravlje najčešći je uzrok i erektilne disfunkcije, navodi Tobias Köhler, profesor urologije sa Southern Illinois University School of Medicine. Stoga, ako imate problema s erektilnom disfunkcijom svakako posjetite ljekara jer to može biti znak da imate srčanih problema. 

Dr. Köhler tvrdi da muškaraca kojima je dijagnosticirana erektilna disfunkcija zbog kardiovaskularnih problema, prijeti opasnost od srčanog udara u idućih pet godina. Krvne žile koje dovode krv do penisa su vrlo uske, samo milimetar do dva te se vrlo lako začepe, poručuje. Velika je opasnost da će doći do začepljenja zbog nezdrave prehrane, pušenja ili genetskg uzroka, a tada će prvo prestati dotok krvi do penisa što onemogućuje erekciju, pojašnjava Köhler. 

Ako se naslage u krvim žilama nastavljaju gomilati, tada dolazi i do ugrušaka ili začepljenja i većih žila, poput arterija koje idu do srca što može uzrokovati srčani udar ili iznenadnu smrt. Zato je vrlo bitno ne ignorirati problem erektilne disfunkcije i javiti se liječniku što prije kako bi se utvrdio stvarni izvor problema i kako biste spriječili zdravstvene probleme koji bi vas mogli koštati života.

NA VRH