Lijek iz kuhinje: Znate li šta je čak 100 puta snažnije od antibiotika?

Blagotvorna svojstva iz prirode

J. Be.
14.05.2015 12:42

Istraživanje Univerziteta u Washingtonu potvrdilo je da jedna zdrava namirnica puno bolje liječi trovanje hranom od antibiotika. Ta moćna namirnica od davnina je poznata po svojim ljekovitim svojstvima, a sada je potvrđeno da je njena korist i puno veća.

Bijeli luk ne samo da je jači od antibiotika eritromicina i ciprofloksacina, koji se najčešće koriste kod trovanja hranom, nego i djeluje odmah, tvrdi istraživanje.

Djeluje tako da zaustavlja razmnožavanje bakterije kampilobakter, jedne od najčešćih bakterija koje izazivaju trovanje hranom.

Jedno drugo novije istraživanje je pak otkrilo da ova začinska biljka povećava ukupnu količinu antioksidansa u tijelu, tvari ključnih za naše zdravlje.

Bijeli luk se smatra najsnažnijom hranom koju nam daje priroda. Ključan je dio mediteranske prehrane zbog čega ljudi koji se tako hrane većinom žive dugo i zdravo.

Oglasi

NA VRH