KORISNO

Kako vam uši mogu pokazati da li imate određeno oboljenje

Pritisak na ove tačke može pomoći da se riješite mnogih zdravstvenih problema, kako fizičkih, tako i emocionalnih

Z. K.

Ako su vaše uši jarko crvene, to može biti znak gubitka pamćenja

Foto: Ilustracija


Sudeći prema mnogim zdravstvenim studijama, postoji neurološka veza između određenih tačaka na našem tijelu i unutrašnjih organa. Stoga, posmatranje ušiju može vam pomoći da prepoznate svoje trenutno zdravstveno stanje ili čak predvidite buduće probleme sa zdravljem.

Problemi s bubrezima

Također, uši vam mogu pomoći da određene bolesti i izliječite. Kada se rodite, vaše uši su već u potpunosti oformljene. Iz tog razloga mogu poslužiti za prepoznavanje i identifikaciju osoba, slično kao otisci prstiju.

Dijagonalni nabor na ušnim resicama može ukazivati na to da imate bolest koronarne arterije ili mogućnost da se ona uskoro pojavi. Ako su vaše uši blijede, to može pokazivati da u tijelu imate nizak nivo određenih vitamina ili kalcija. Ukoliko su vaše uši crvene, to može značiti da imate probleme s bubrezima.

Oslobađanje stresa

Također, ako su vaše uši jarko crvene, to može biti znak gubitka pamćenja, čestih glavobolja ili bolesti mozga. Zapaljenje hrskavice uha je simptom bolesti zvane relapsirajući polihondritis. Releksologija uha efikasna je kao i refleksologija stopala ili dlana za oslobađanje od stresa i bolova.

Više od 200 akupunkturnih tačaka na uhu povezano je s različitim organima i skeletno-mišićnim sistemom. Pritisak na ove tačke može pomoći da se riješite mnogih zdravstvenih problema, kako fizičkih, tako i emocionalnih. Ipak, za ozbiljnije zdravstvene probleme najbolje je da se obratite ljekaru.

Više o temi Uši

KORISNO
Kako pravilno njegovati uho djeteta

Više o:

Uši Zdravlje
NA VRH

Podijeli članak na