JEDNOSTAVNO RJEŠENJE

Spojite dva kažiprsta i dobro pogledajte, ovaj test vam može spasiti život

Određena stanja u organizmu uzorkuju nakupljanje vode, pa se vrhovi prstiju povećavaju

L. M.

Spojite dva kažiprsta i dobro pogledajte

Foto: Ilustracija


Za test "kuckanja prstima" (Schamroth window test) potrebno je da spojite kažiprste tako se dodiruju noktima. Ukoliko oko korijena oba nokta postoji prazan prostor koji je sličan obliku dijamanta, onda je sve u redu. Međutim, ako tog prostora nema, moguće je da imate neku bolest kao što je rak pluća.

Naime, određena stanja u organizmu uzorkuju nakupljanje vode, pa se vrhovi prstiju povećavaju i prilikom njihovog dodirivanja nema praznine.

NAIL CLUBBING: SIGN OF THE SICKNESS Do you have this nail? This nail shape call is nail clubbing. Nail clubbing...

Objavljuje Hijama Therapy ClinicPonedjeljak, 7. listopada 2019.

Prema istraživanju sprovodenom u Velikoj Britaniji, ovo je relativno čest simptom određenih vrsta karcinoma pluća, a može biti i znak srčane slabosti i drugih bolesti.

Medicinska sestra Ema Norton iz Velike Britanije navodi da se ovo stanje naziva "nail clubbing" ili clubbing noktiju. Clubbing je skraćenica za: C - ciroza, Kronova bolest, L - apsces pluća (Lung abscess) U - ulcerozni kolitis, B - brahijalna arterio-venska fistula, B - bronhiektazija, I - infektivni endokarditis, N - neoplazija, G - Gravesova bolest.

Ona je navela da ovaj test koriste i medicinski stručnjaci kao pomoćno sredstvo za utvrđivanje stanja pacijenta, koje se dalje ispituje detaljnim analizama.

Sveznadar
Jeste li znali koliko su kokice zdrave

Više o:

Kažiprst Zdravlje
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na