LIČNOST DANA

Irfan Peljto: Svjetski sudija

Krenuo iz Prijedora, a došao do svjetske scene. I sada mu prijete...

Peljto: Više neće suditi Želji i Sarajevu. Facebook

29.3.2024

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto u posljednje vrijeme je punio naslovnice zbog sjajnih stvari, kako za njega tako i za Bosnu i Hercegovinu.

Ispisivao je historiju bh. fudbala. Sudio je nokaut-fazu Lige prvaka, dijelio pravdu najvećem klubu Real Madridu. Redovno dobiva povjerenje UEFA-e da dijeli pravdu na evropskim utakmicama. Nedavno je u prijateljskoj utakmici sudio i Kristijanu Ronaldu (Cristiano), jednom od najboljih fudbalera svih vremena.

I odradio je dobar posao, iako se Portugalac, po navici, bunio za svaku odluku koja nije u njegovu korist. Bunio bi se on i da mu brat rođeni sudi. Elem, nije ovdje riječ o Ronaldu, već o Peljti.

Vjerovatno će suditi Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, trebao bi biti i na Svjetskom prvenstvu 2026. godine. I u moru vijesti u kojima se hvali uspjeh Irfana Peljte stigla je šokantna informacija – prijetili su njemu i njegovoj porodici.

Rođeni Sarajlija je krenuo iz Prijedora, gdje je sudio prvi meč Premijer lige BiH između Rudara i bijeljinskog Radnika, a došao je do svjetske scene. I sada mu prijete. Vijest je potresla bh. sportsku scenu, a Peljto je uradio ono što bi svaki čovjek uradio za svoju porodicu – više neće suditi utakmice Željezničara i Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.