LIČNOST DANA

Samira Hurem: Podigla nivo igre "Zmajica"

Pomogla čitavoj generaciji igračica

Hurem: Pionirka ženskog fudbala u BiH. N/FSBiH

19.3.2024

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine rastala se s trenericom Samirom Hurem.

Samira je pionirka ženskog fudbala u BiH koja se uvijek nesebično davala za razvoj i promociju fudbala u našoj zemlji. Šta je pozadina tog rastanka, niko ne zna.

Da li je ovo rezultat zategnutih odnosa FK Sarajevo, gdje Hurem radi kao trenerica ženske sekcije (SFK 2000 Sarajevo), i Fudbalskog saveza BiH nakon situacije u Kupu BiH? Niko ne zna.

Naša ženska selekcija je pod vodstvom Hurem uspjela doći do nivoa ozbiljne reprezentacije. Pa, s jednom velesilom poput Švedske smo igrali u baražu! Od reprezentacije na kojoj su drugi nabijali gol-razliku došli smo do baraža za Svjetsko prvenstvo.

Ne ide Samira daleko – ona će nastavljati praviti uspjehe sa SFK-om, baš kao što je to činila i u prethodnim godinama. Njeno znanje i iskustvo iskrojit će još bogzna koliko novih igračica, koje će poslije dobrih nastupa u našem prvenstvu nastaviti put u nekim od najboljih svjetskih liga i osvjetlati obraz cijele zemlje.

A ovaj rastanak, ako ima imalo političku pozadinu, svima nam je na obraz. Zar smo došli do trenutka gdje tjeramo najbolje što imamo?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.