LOŠ ODNOS SA KĆERKOM

Mask krivi komunizam: Ako si bogat, onda si zao

Mask trenutno vrijedi 220 milijardi dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera, što ga čini najbogatijom osobom na planeti

A. O.

10.10.2022

Ilon Mask. ap

Ilon Mask (Elon Musk) krivi ono što on smatra društvenom mržnjom prema bogatima kao razlog narušenog odnosa sa kćerkom tinejdžerkom, piše businessinsider.

Tokom nedavnog intervjua za seriju Financial Timesa "Ručak s FT-om", Mask je podijelio svoje stavove o nizu tema, društvenoj mreži Donalda Trumpa i njegovim trenutnim političkim sklonostima. Dok je Mask svoje stavove opisao kao umjerene, on je požalio ono što vidi kao negativan utjecaj liberalne politike na društvo, posebno njihov učinak na elitne univerzitete.

Ti ideali, koje je opisao kao komunističke, stoje iza njegovog otuđenja od kćerke tinejdžerke, rekao je.


Ostala djeca

- To je potpuni komunizam  i opći osjećaj da ako si bogat, zao si - rekao je Mask za FT.

Rekao je da, iako se njegov odnos sa kćerkom još može promijeniti, on ima "veoma dobre odnose sa svim ostalima", što znači sa ostalom djecom.

O svom odnosu sa kćerkom rekao je da ih ne može sve osvojiti.

Maskova 18-godišnja kćerka, koja je transrodna osoba, podnijela je zahtjev za legalnu promjenu imena ranije ove godine kako bi odražavala njen rodni identitet. U sklopu prijave, ona je zatražila da se njeno prezime promijeni u Vilson (Wilson), prezime njene majke, rekavši da više ne želi da bude u "srodstvu sa mojim biološkim ocem na bilo koji način, oblik ili formu".


Indeks milijardera

Mask, koji često izražava zabrinutost zbog pada nataliteta, ima devetoro poznate djece: pet tinejdžera, uključujući blizance i trojke, sa svojom prvom suprugom Džastine Vilson (Justine) i dvogodišnjim sinom i 10-mjesečna kćerka sa bivšom djevojkom, muzičarkom Grajms. Ranije ove godine, Insider je izvijestio da je Mask također potajno rodio blizance s visokim direktorom u Neuralinku, njegovoj kompaniji za implantaciju mozga.

Mask trenutno vrijedi 220 milijardi dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera, što ga čini najbogatijom osobom na planeti i 77 milijardi dolara bogatijim od drugog najbogatijeg, osnivača Amazona Džefa Bezosa (Jeffa). Mask i njegove pristalice — uključujući Grimesa — dugo su tvrdili da se razlikuje od drugih milijardera jer koristi svoje bogatstvo da "učini svijet boljim" gradeći električne automobile, radeći na stvaranju svemirske kolonije na Marsu, a u posljednje vrijeme pokušavajući da preokrene Twitter u njegovu verziju utopije slobodnog govora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.