ORDINACIJA

U goraždanskom centru u toku preventivni pregledi za 50 čitalaca „Avaza“

Profesionalizam, ljubaznost i ekspeditivnost osoblja „Eurofarm Centra“ u Goraždu stanovnici grada na Drini prepoznali su i ranije

Piše: M.D.A.

28.9.2019

Osoblje „Eurofarm centra“ u Goraždu obavlja internističke zdravstvene preglede za zainteresirane čitaoce najtiražnijeg bh. dnevnog lista "Dnevni avaz". U akciji „Eurofarma“ i „Dnevnog avaza“ ova vrsta zdravstvenih usluga bit će pružena za ukupno 50 pacijenata.

Prema riječima rukovodioca centra, prim. dr. Asima Prutine, interniste kardiologa, u porastu je broj kardiovaskularnih i malignih oboljenja, a preventivni pregledi najbolji su način da se na vrijeme otkriju.

 – U svjetsku definiciju zdravlja ulazi i socijalno blagostanje. Ako je to tako, a tako je, onda je jasno da su u porastu mnoga oboljenja zbog toga što su radna mjesta uglavnom stresna, način ishrane danas se sasvim promijenio zbog brzog tempa života, zbog industrijalizacije. Tako je marketing „Eurofarma“ napravio jednu dobru akciju, što je omogućio da 50 pacijenata dođe u našu ustanovu i da se vidi šta treba uraditi od dijagnostike da bismo išli ususret ovim oboljenjima, koja su danas u velikom porastu – kaže Prutina.

Profesionalizam, ljubaznost i ekspeditivnost osoblja „Eurofarm Centra“ u Goraždu stanovnici grada na Drini prepoznali su i ranije. 

- Prije godinu i po, bio sam ovdje kod doktora i mogu da zahvalim Bogu i njemu. Bilo mi je teško, jer sam imao problema sa srcem, ali doktori koje imamo u Goraždu, doktor Prutina i doktor Adrović, njima dvojici imam da zahvalim i Bogu i zato sam dobar sada. I ovo je dobro što ima ovdje ova ustanova. Valjaju, uslužni su, kulturni su, isto kao u Njemačkoj, a bio sam 50 godina tamo – kaže Nasuf Salman.

U ovom centru rade se i pretrage koje u drugim zdravstvenim ustanovama nije moguće dobiti.

- Ovu ustanovu još nisam posjećivao, ali o „Eurofarmu“ znam dosta. Što je najvažnije, imaju CT za potrebe građana, kao i još neke aparate za ultrazvuk i drugo, koje nemaju ostali. Osoblje koje ja znam je odlično, profesionalno, na čelu s doktorom Prutinom. To je vrh doktor – kaže penzioner Izudin Muminović.


Prim. dr. Asim Prutina: Rukovodilac „Eurofarm centra“ - Avaz
Obavljanje pregleda - Avaz
Rade se sve vrste pregleda - Avaz
Pacijenti odlaze zadovoljni - Avaz
Salman: Dobro je što ovdje postoji ova ustanova - Avaz
+1

„Eurofarm centar“ u Goraždu otvoren je prije dvije i po godine i prva je privatna zdravstvena ustanova u BPK Goražde.

- Moram pohvaliti gospodina Nijaza Hastora, jer je, zahvaljujući njemu, otvorena prva privatna poliklinika „Eurofarm“. Ranije, mi stariji ljekari smo težili i željeli da bude i društveni, i privatni sektor kako bi bila konkurencija između kolega i ustanova. Time bi se kvalitet zdravstvene zaštite i zdravlja digao na viši nivo. Mi ovdje imamo dosta službi. Imamo, prije svega, internističko-kardiološku ordinaciju, gdje se mogu raditi testovi opterećenja, zatim ultrazvuk srca, holter EKG-a - kontinuirano snimanje EKG-a 24 sata i kontinuirano mjerenje krvnog pritiska 24 sata. Moram da istaknem da imamo i laboratorijsku dijagnostiku, u okviru koje se radi skoro 400 analiza krvi u „Eurofarmu“ tako da su pacijenti i doktori koji liječe te pacijente, u prednosti, jer kompletnu dijagnostiku možemo uraditi brzo i efikasno. Ono što je posebno značajno za grad Goražde jeste da je prvi put u historiji goraždanskog zdravstva instaliran kompjuter, tomograf, CT aparat, tako da pacijenti u kratkom vremenskom periodu od 48 sati dobiju uvijek nalaz za bilo koju regiju koja se snima i koja je potrebna doktorima za njihovu dijagnostiku – ističe prim. dr. Prutina.


Partner projekta. BH Telecom

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.