IZDRŽALE TEST VREMENA

Cvjetne tapete ponovo u modi

Ove godine moderni su predimenzionirani cvjetovi, toliko upadljivi da mogu da postanu adut vaše dnevne sobe

Avaz.ba
06.07.2020 09:12

Ima ih u različitim dimenzijama i dizajnu

Foto: Ilustracija

Tapete na kojima dominiraju cvjetovi dolaze nam iz prošlosti, da pokažu da su izdržale test vremena. Na neko vrijeme su se povukle pred naletom španskih zidova, tapeta na pruge i prostorija okrečenih u jarke boje, ali opet su tu da bi dom učinile ušuškanim.

Ima ih u različitim dimenzijama i dizajnu, pa mogu da se uklope u sve stilove dekoriranja enterijera. Dovoljno je da jedan zid moderne trpezarije ukrasite tapetama gdje na tamnoj podlozi dominiraju božurovi, pa da u nju unesete dašak starih vremena.

  • Ispoštovat ćete i trend i svoj osjećaj za estetiku
    Ispoštovat ćete i trend i svoj osjećaj za estetiku Foto: Ilustracija

Ove godine moderni su predimenzionirani cvjetovi, toliko upadljivi da mogu da postanu adut vaše dnevne sobe, čak i radnog kutka. Ukoliko želite cvjetne zidove, ali strahujete da bi dom mogao da vam se pretvori u vrt s vještačkim cvijećem, dovoljno je da na samo jedan dio zida zalijepite ove živopisne tapete. Ispoštovat ćete i trend i svoj osjećaj za estetiku.

U prostoriji u kojoj dominiraju cvjetne tapete ne bi trebalo da se nađe previše detalja s ovim motivom. Eventualno možete da dodate jedno jastuče, lampu, tanjire ili nadstolnjak sa cvjetnim dezenom. I na tome se zadržite.

Komentari

NA VRH