BORBA ZA ELITNI RANG

Derbi sezone se za vikend igra u Sarajevu: Navijačima poziv za rukometni spektakl

Želimo vašu punu podršku ove nedjelje u ključnoj utakmici za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine naredne sezone, poručili su iz Bosne

Bosna: Čeka Slogu. Facebook / RK Bosna

E. Ć.

26.4.2024

Rukometaši sarajevske Bosne će u nedjelju dočekati ekipu Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja u derbiju 20. kola Prve lige FBiH i direktnom okršaju za 1. mjesto.

Bit će ovo pravi mali rukometni praznik u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Uoči ovog susreta Sloga je lider tabele Prve lige FBiH – grupa Jug s 33 boda, dok po bod manje imaju Bosna i Velež. Ekipa koja u nedjelju bude uspješnija došla bi na korak od plasmana u elitni rang bh. rukometa dva kola prije kraja.

Osim tri spomenute ekipe, u igri za promociju je bila i visočka Bosna koja je sve uprskala s dva domaća poraza od Sloge i Veleža.

- Želimo vašu punu podršku ove nedjelje u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu u 17:30, kada će naši momci odmjeriti snage sa ekipom Sloge iz Vakufa, u ključnoj utakmici za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine naredne sezone. Idemo dalje - poručili su iz RK Bosna.

Zanimljiv duel Bosne i Sloge upotpunit će i gostujući navijači koji su najavili prisustvo utakmici koja će se odigrati u dvorani "Ramiz Salčin“ na Mojmilu od 17:30 sati. Kako su iz Bosne saopćili, ulaz je slobodan.

Osim ovog duela, na rasporedu su utakmice: Velež – Respekt, Izviđač 2 – Rvacka, Zrinjski – Kiseljak, Međugorje – Briješće, Radnički – Bosna Visoko.

Tabela uoči 20. kola. Screenshot / SportDC

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.