PREDSJEDNIK RS

Dodik: Rušenje Arnaudije je bilo greška i čin bezumlja

Vama vjernicima muslimanima želim da čestitam ovaj dan, Dan dẓ̌amija, ali i ponovnu izgradnju ovog prelijepog objekta, kazao je Dodik

Dodik: Živi i zdravi bili. avaz

Nerma Ajnadžić

7.5.2024

Na svečanom otvorenju džamije Arnaudije obratio se i predsjednik entiteta RS Milorad Dodik, rekavši da sve ono što se desilo prije 30 godina je bila greška, bilo je skrnavljenje, misleći na rušenje džamija.

-  U ovom danu okupljeni svjedočimo jednoj veoma važnoj stvari, a to je da je ono što se desilo prije 30 godina na današnji dan bila greška, bio je čin bezumlja i znači da se ne može nikakvim rušenjem ili bilo kakvim skrnavljenjem dovesti u pitanje postojanje ovakvih bogomolja i ne mogu se zaustaviti ni narod ni vrijeme.

Zahvalan sam u ime RS svima koji su pomogli, prije svega Republici Turskoj koja je izdvojila najznačajniji dio novca te svim drugim institucijama koji su na bilo koji način dali podršku izgradnji džamije.

Okupljeni smo ovdje da svjedočimo u ovom vremenu da na ovim prostorima samo može da živi mir, potpuno razumijevanje među ljudima, podrška i da svako ima pravo da bude svoj, može da bude drugačiji, pripadnik jednog, drugog, petog naroda, ali ono što moramo zajedno da gradimo jeste mir. 

Danas naše okupljanje govori o tome da upravo na ovaj način ovdje pokažemo našu sposobnost te vrste. Vama vjernicima muslimanima želim da čestitam Dan džamija, te vjernicima Banje Luke i svim gostima želim da čestitam ponovnu izgradnju ovog prelijepog objekta džamije Arnaudije koja živi ovdje kroz vijekove. Jedino što nam preostaje jeste da mirno proživimo naš život.

Zalagat ću se da svi imate ista prava. Cijenim da smo danas okupljeni i da svjedočimo ovom uspjehu, ne samo izgradnji džamije nego i što smo se okupili svi. Računajte na institucije RS. Živi i zdravi bili – poručio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.